TA van Edward Loef – Banken van bear naar bull?

De Europese DJ Stoxx 600 index steeg afgelopen tien handelsdagen met 7,4%. De Europese banksector steeg in diezelfde tijd met ruim 21%.

Europese DJ Stoxx 600 Banks vanaf december 2019 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Een reeks van vijf kwartaalwinsten op rij bij autofabrikant Tesla geeft een reden voor opname in de prestigieuze Amerikaanse beursindex S&P 500. Hierin zijn de grootste bedrijven van de Verenigde Staten zijn vertegenwoordigd. De beurskoers van Tesla (TSLA) opent ruim 10% hoger en schiet daarbij uit een symmetrisch driehoekpatroon. Het goede nieuws voor 2020 is dat hiermee het startsein lijkt gegeven voor een eindejaarsrally naar ca. $ 600. Het slechte nieuws voor 2021 is dat een symmetrische driehoek vaak als basis dient voor een finale rallyfase.

ABN AMRO BANK vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het koersgedrag in het aandeel ABN Amro Bank verschilt op het eerste gezicht niet heel veel met de bewegingen in de Europese DJ Stoxx 600 banksector. Het zal menig aandelenbelegger niet veel uitmaken, want het aandeel ABN Amro Bank blijft onder veel particuliere beleggers geliefd of het heeft de status ‘houden’ verworven. Dat laatste gebeurt wel vaker bij beurskoersen die dieper zijn weggezakt dan men lief is. En als er dan eindelijk verbetering optreedt, dan krijgt de hoop vanzelf een nieuwe prikkel. Een technische prikkel geeft de positieve kruising in de 20/120-daags gemiddelden. Deze zgn. ‘golden cross’ suggereert gaandeweg een verbeterende technische conditie.

AEX-index 10 minuten grafiek

De AEX-index last in de afgelopen dagen even een adempauze in na de sterke rally tot boven de 600-puntengrens. Een korte relatief felle tik kort na de openingskoers op 12 november jongstleden werd door vraag opgevangen bij een indexstand rond AEX 595. Inmiddels tekent zich een zijwaartse tradingrange af tussen AEX 597 en AEX 603. Het is een relatief smalle bandbreedte van ca. een procent op en neer. Bij een uitbraak boven 603 (liefst boven 604) mag een stijging van ca. zes indexpunten naar AEX 610 worden verwacht. Koersrisico’s ontstaan pas onder AEX 595 waarna er ca. acht indexpunten lager op terugkerende vraag mag worden gerekend bij AEX 588. Op dit moment lijkt weer een daling naar AEX 597-595 ingezet.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker