TA: ‘Bullish vlagpatroon in TKH’

Deze week is totaal ongeschikt om boude uitspraken of voorspellingen te doen. Een renteverlaging in de V.S. is door Wall Street al ingeprijsd. Toch zijn er wel explosieve koersgrafieken te ontdekken.

TKH Group vanaf juli 2017 + 20/120-daags gemiddelden + ‘bull flag’-patroon

Op woensdag 31 juli a.s. wordt alom een renteverlaging in de V.S. verwacht, dus dat kan onmogelijk een verrassing zijn. Donald Trump lijkt met zijn offensieve tweets over China juist aan te sturen op onrust, waardoor de Amerikaanse centrale bank niet anders kan dan de rente preventief te verlagen om een crisissfeer te vermijden. Andere taal spreekt de koersgrafiek van TKH Group. Na de felle stijgingsfase van € 41 naar € 55 lijkt er sprake van een vlaggenmast met een koersbeweging tussen € 55 en € 52,50 in de afgelopen week als vlagformatie. Meestal volgt een explosieve rally met een omvang vergelijkbaar met de lengte van de vlaggenmast. De actuele koers van TKH Group zou nu voldoende gedaald zijn voor een krachtige opwaartse uitbraak.

TKH Group vanaf juli 2017 + 20/120-daags gemiddelden + ‘bull flag’-patroon

Capgemini vanaf juli 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Het Franse ICT-concultancybedrijf Capgemini toont vandaag een interessante uitbraakpoging uit een symmetrische driehoek. Driehoekformaties zijn vaak continuatiepatronen dus het ligt voor de hand om na de sterke stijgingsfase in de afgelopen twee maanden een opwaartse koersuitbraak te verwachten. Bij de opmaak van deze technische analyse blog is nog niet duidelijk of er een opwaarts vervolg komt, maar de toon lijkt in elk geval in positieve zin gezet. Boven de dalende weerstandlijn (> € 114) worden de opwaartse kansen het voordeel van de twijfel gegund en er lijkt voldoende ruimte voor een stijgingsfase naar € 125 op korte termijn. Alleen een daling onder € 112 zou wijzen op een onjuist technisch consult.

Capgemini vanaf juli 2017 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis

Technische Analyse is beschrijvend van karakter. Met die wetenschap in het achterhoofd is dan ook beter te begrijpen waar het gezegde vandaan komt dat een trend intact is, totdat het tegendeel blijkt. Het stijgende trendkanaal van de afgelopen twee maanden is vandaag neerwaarts verlaten en de boodschap is dan ook dat de trend van richting is veranderd: de opgaande kansen hebben geen prioriteit meer, terwijl de neerwaartse risico’s toenemen indien na de lagere top een daling onder de vorige bodem geschiedt. Voormalige toppen moeten steun bieden. Bij een indexstand op 574,36 werd op 4 juli een intraday top gezet die nu de rol van nieuwe steun moet gaan bieden. De actuele inzichten zijn als volgt: verwacht in de komende 24-48 uur een herstelpoging, maar geen hogere top boven AEX 586,32.

AEX-index op uurbasis

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker