TA: ‘Buy the dip kandidaten’

De MSCI USD World Index noteert nog steeds onder de koerstop van januari 2018. Aandelenbeleggers kunnen wachten op een uitbraak of gaan anticiperen via de ‘buy the dip’-tactiek.

TakeAway vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Beursexperts zijn recent terughoudend over het opwaarts koerspotentieel voor aandelen. Een tactiek om stijgende trends actief te bespelen geeft de combinatie van het 20-daags gemiddelde en 120-daags gemiddelde in samenhang met de beurskoers. Indien beide gemiddelden stijgen dan is zowel de korte termijn trend als lange termijn trend stijgend. Een daling van de beurskoers onder het stijgende 20-daags gemiddelde opent de mogelijkheid voor een trendvolgende ‘kopen op zwakte’-beleid. Om de onzekerheid te begrenzen wordt het 120-daags gemiddelde als glijdende vangrail beoordeeld. Aan de hand van de koersontwikkeling van het aandeel TakeAway wordt dit beleid vandaag interessant. Een terugtest van de vorige top/weerstand biedt daarnaast nieuwe herstelkansen.

TakeAway vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

SAP vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Duidelijk is in de koersgrafiek van het Duitse softwarebedrijf SAP te zien hoe de trend zich na de positieve kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde ontwikkelt. De momenten waarop de beurskoers onder het 20-daags gemiddelde beland, blijken na afloop kansen te hebben geboden voor een nieuwe rit omhoog. De actualiteit in het aandeel SAP opent nu opnieuw een interessante correctiefase, waarbij de koerstoppen rond € 116 nieuwe steun moeten gaan geven. Bij een actuele notering onder het 20-daags gemiddelde bedraagt het koersrisico van een ‘buy the dip’-tactiek dan iets meer dan drie procent. Dat lijkt alleszins redelijk gelet op de bekende technische uitspraak ‘a trend in motion is likely to continue’.

SAP vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis

De 20-uurs en 120-uurs gemiddelde afgeleid van de uurgrafiek van de AEX-index zijn beiden opwaarts gericht en de koerstop uit de tweede helft van juni blijkt de rol weerstand te hebben ingewisseld voor nieuwe steun. In de grafiek op uurbasis liggen de bodems onder druk van een stijgende steunlijn afgelopen weken telkens iets hoger. Het meest recente dieptepunt bevindt zich bij een AEX-index op 567,38. Het 120-uurs gemiddelde bevindt zich op 568,27. De actuele notering in de AEX ligt op 570,17 zojuist boven genoemde koersniveaus. De weg van de minste weerstand is de aanname dat een trend intact is en blijft, totdat het tegendeel wordt aangetoond.

AEX-index op uurbasis

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker