TA: ‘Commerzbank eindelijk weer kansrijker’

Beurskoersen hebben vaak enige tijd nodig om duidelijke trends te ontwikkelen. De uitbraak vandaag in het aandeel Commerzbank oogt na twee jaar weer kansrijker.

Commerzbank vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De koersstijging vandaag in het Duitse bankaandeel Commerzbank (> 7,5%) trekt om meerdere redenen de aandacht van de technisch analyse. Vanaf eind januari 2018 viel de beurskoers van Commerzbank terug van meerjarige piekniveau op € 13,82 naar een (dubbele) bodem in de periode augustus t/m oktober 2019 rond  € 4,70. Na deze enorme koersdaling (-66%) en herstelpogingen bleven koerscorrecties beperkt tot hogere bodems rond ca. € 5,00. De uitbraak vandaag boven koerstoppen van afgelopen najaar maakt een einde aan maandenlang consolidatie/bodemproces. Ook draaien de 20/120-daags gemiddelden omhoog en is een dalende trendlijn gepasseerd. De trend is vanaf heden stijgend.

BALLARD POWER SYSTEMS (BLDP) vanaf 2012 op week basis

In de technische analyse update van een maand geleden omtrent twee krachtige ‘power’ aandelen in 2020 (13 januari 2020) werd o.a. het relatief onbekende aandeel Ballard Power Systems (BLDP) onder de aandacht gebracht bij een beursnotering rond $ 9,69. Boven het uitbraakniveau $ 8,38 zou een enorm koerspotentieel in het verschiet kunnen liggen in de loop van dit nieuwe decennium naar $ 145. Op 23 januari dit jaar viel de beurskoers intraday terug naar $ 8,68. Sindsdien toont het aandeel weer power en noteert nu rond $ 11. Indien het beursklimaat zich gunstig ontwikkelt dan is op korte termijn een ritje naar ca. 13 mogelijk. Een verwachte koersstijging van ca. 18% geeft reden voor extra energie.

Shanghai & Shenzhen Exchange Compositie (SSEC) + 20/120-daags gemiddelden

Op 23 januari dit jaar noteerde de Chinese aandelenindex, de Shanghai & Shenzhen Exchange Composite, nog boven het (rode) 120-daags gemiddelde, terwijl het (blauwe) 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde noteerde. Dat was op dat moment positief. Daarna ging als gevolg van de uitbraak van het coronavirus de beurs op slot. Vanaf 3 februari dit jaar kon er weer gehandeld worden. Gedurende acht achtereenvolgende handelsdagen sloot de Chinese aandelenindex boven de dagelijkse slotkoersen. Vandaag sloot de SSEC-index onder de openingskoers tijdens de test van de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden. Een ‘dead cross’ in de SSEC nadert. Een Chinees gezegde voor oppassen luidt ‘Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en andere windmolens’.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker