TA: ‘Continental krijgt beter grip’

In het afgelopen anderhalf jaar zijn de berichten uit de Duitse automobielsector en haar toeleveranciers verslechterd. Automobielfabrikant Continental lijkt gelukkig weer grip te krijgen.

Continental AG vanaf 1999 op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel Continental AG (CON) is in 2018 uit de bocht gevlogen en in het spreekwoordelijke ravijn gestort. De bulls raakten begin 2018 de macht over het stuur kwijt bij een beurskoers op € 257,40 en zagen de beurswaarde vervolgens ruim halveren tot € 112,46 deze maand. De meerjarige stijgende steunlijn acteerde als vangrail. Op maandbasis tekent zich nu een bodempatroon af gelet op de openingskoers op € 129,70 en actuele notering rond € 128,36. De relatieve sterkte index (RSI) raakte eind vorig jaar oversold op maandbasis, maar deze onderwaardering is dit jaar opgeheven. Vergelijkbare technische ‘oversold’ condities in het verleden (2001 en 2009) legden de basis voor meer grip op de beurskoers en daarmee een verbeterde wegligging in de weg omhoog.

Continental AG vanaf 1999 op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

XETRA DAX vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De Duitse Xetra DAX weet gestaag haar technische conditie dit jaar te verbeteren. De correcties worden opgevangen rond vorige toppen en dalende weerstandlijnen vanaf de top begin vorig jaar worden opwaarts gebroken. Bij de opmaak van dit rapport heeft de Duitse beursgraadmeter nog moeite met de derde ‘fan’lijn rond 12.600 maar tussen het 20-daags gemiddelde en 120-daags gemiddelde tekent zich een stijgende steunlijn af rond 12.100 die met het verstrijken van de tijd eventuele correcties moet opvangen. Boven het (rode) 120-daags gemiddelde (> 11.946) blijft de lange termijn ondertoon zich positief ontwikkelen. De eerste steun wordt geboden via de correctiebodem rond 12.200 (= bodem 18 juli 2019).

XETRA DAX vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis afgelopen drie maanden

In de koersgrafiek van de AEX-index blijft het stijgende trendkanaal vooralsnog intact. De daling vorige week naar 575,15 werd keurig opgevangen door de stijgende steunlijn. Hierdoor blijft er uitzicht bestaan op een rallyfase naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal tussen de index standen 595 en 600. Deze week dinsdag en woensdag vergadert de Amerikaanse centrale bank over het rentebeleid. Een renteverlaging wordt voorbereid en de AEX-index profiteert dan ook van het gunstige Amerikaanse beurssentiment. Onduidelijk is wat de volgende stap zal worden. Een reactie onder AEX 575 zou het proces van hogere bodems in de AEX verstoren en de opwaartse kansen naar 595 of hoger kunnen frustreren. Houd de stijgende steunlijn deze week in de gaten!

AEX-index op uurbasis afgelopen drie maanden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker