TA: ‘Deutsche Bank verrassend positief’

Beurskoersen lopen volgens de technische analyse vooruit op de bekende fundamentals. Vanuit het gezichtspunt van market timing betekent dit verder kijken dan de gangbare financiële media ons melden.

DEUTSCHE BANK vanaf december 2017

Het aandeel Deutsche Bank noteert zojuist bijna 12% hoger. Uiteraard trekt deze prestatie en daardoor opwaartse uitbraak uit het mild stijgende trendkanaal de nodige aandacht. De financiële media meldden recent nog over miljardenverliezen en ‘het vijfde jaar op rij verlies’. Het blijkt oud nieuws. Op 19 juli 2019 werd op basis van technische analyse de vraag gesteld of er sprake zou zijn van drie keer scheepsrecht in het beleggersvertrouwen. In augustus 2019 werd het vertrouwen na de test van de junibodem nog een keer op de proef gesteld. Sindsdien is het aandeel Deutsche Bank met 50% gestegen. De opwaartse uitbraak en relatieve sterktelijn ten opzichte van de Europese DJ Stoxx 600 Bank sector wijst een terugkeer in het beleggersvertrouwen.

Wereldhave vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden + handelsomzetten

Het beleggersvertrouwen in het vastgoedaandeel Wereldhave is vooralsnog heel ver te zoeken. Vorig jaar juli werd op basis van technische gronden het aandeel nog betiteld als een flopper. De kwartaaldata daalde richting een technische onderwaardering. De relatieve sterkte index (niet getoond) is op kwartaalbasis, maandbasis en weekbasis vorig week oversold geraakt, dus wellicht wordt het tijd om alert te zijn op een technisch herstel. De daling eind januari onder de bodem van vorig jaar ging vergezeld met bovengemiddeld hoge omzetten en dat kan duiden op een vorm van capitulatie. Een stijging boven de augustusbodem (= € 17,61) van 2019 is noodzakelijk om getuige te zijn van een ‘bear trap’ of een klassieke terugtest van de voormalige steun. Het wordt erop of eronder voor de bestaande aandeelhouders in Wereldhave.

AEX-index op uurbasis vanaf 6 november 2019

De AEX-index heeft weer de bovenkant opgezocht van het verbredingstoppatroon dat zich in de afgelopen weken heeft ontwikkeld. De sprong tot boven 618 raakt nu de weerstandlijn. Een weldenkend mens veronderstelt een onvermijdelijke reactie na zo’n enorme opluchtingsrally (of  beter gezegd ‘short squeeze’, zie vorige blog). Een daling naar AEX 606 is te verwachten, want een weerstand is een weerstand, totdat het tegendeel wordt bewezen. Bij een opwaartse uitbraak boven afgerond 620 kan de AEX-index doorschieten naar ca. 640. De mate van volatiliteit is overigens vergelijkbaar met dat van juni 2016 (= ‘Brexit’-referendum) met de nodige reacties op en neer.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker