TA: ‘Doodlopende steeg of een doorbraak?’

De Europese technologiesector heeft zichzelf op dit moment in de bekende doodlopende hoek van de beleggingsruimte gemanoeuvreerd. Er lijkt geen weg terug mogelijk.

Europese DJ Stoxx 600 technologiesector (SX8P) + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 index

Een stijgende weerstandlijn langs de koerstoppen van juni 2018 en februari dit jaar lokt nu mogelijk elk moment in de Europese DJ Stoxx 600 technologiesector winstnemingen uit. De stijgende steunlijn langs de bodem van maart en juni dit jaar nodigt in theorie daarentegen juist vraag uit. Deze week komen beide trendlijnen elkaar tegen bij een indexstand rond 595. Op basis van wekelijkse slotkoersen is het proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen vanaf de bodem dit jaar stijgend. De relatieve sterkte tegenover de Europese DJ Stoxx 600 index noteert nu ook op het hoogste niveau dit jaar. Een opwaartse doorbraak van de weerstand lijkt de enige optie.

Corbion breekt uit een bullish vlagpatroon

Jarenlang bewoog de beurskoers van Corbion, voorheen beter bekend als de Centrale Suiker Maatschappij CSM, in een zijwaartse bandbreedte tussen ca. € 24 en € 30. Na de uitbraak boven € 30 klapte de bandbreedte met € 6 naar boven met als gevolg een piekniveau rond € 36. In het eerste kwartaal van dit jaar viel Corbion weer helemaal terug naar € 24 waarna een felle rallyfase volgde. Deze rallyfase bedroeg ca. € 10 voordat zich een consolidatiefase in de vorm van een vlagpatroon manifesteerde. Vandaag komt met een uitbraak een eind aan het lusteloze koersgedrag. Het koersdoel wordt nu € 36 met uitbraakkansen boven deze weerstand naar € 41 op basis van een halfmastvlagpatroon.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Beleggen brengt risico’s met zich mee. De opwaartse uitbraakpoging gisteren in de AEX-index blijkt mislukt. Dat betekent een kwade kans op teleurgestelde marktpartijen die de hoop op doorgaand koersstijgingen zien vervliegen en daarom hun biezen pakken. Eergisteren (20 juli 2020) werd bij een indexstand op 469,46 de aanzet gegeven tot de laatste rally naar 587,03. De optimisten mogen vanaf ca. AEX 570 nog enige speculatieve vraag verwachten door spijtoptanten die nog hoopvol gestemd zijn. Wanneer deze zijlijn marktparticipanten zich niet melden, dan kan een correctiefase ongemeen fel en snel verlopen. Daarbij bestaat een scenario waarbij de bodem van juni rond 530 weer opgezocht wordt. Augustus en september zijn immers niet de beste maanden van het jaar.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker