TA: ‘Drie koersuitbraken in het vizier’

Een aantal aandelenindices bevinden zich om en nabij uitbraakniveaus. Datzelfde geldt uiteraard voor individuele aandelen. Zal de AEX-index uitbreken? En welke aandelen zijn in het vizier?

TomTom vanaf 2017 + handelsomzetten

In het navigatie-aandeel TomTom werd op 20 juli 2017 intraday een koerstop bereikt bij € 9,977. Dit koersniveau werd naderhand begin november 2017 nog een keer getest, maar een hogere slotkoers zat er na een intraday hoogste notering € 10,07 niet in. Recent werd een zgn. ‘measured move’ beweging voltooid rond € 10 (zie kopie tweede groene kader in de grafiek). Vaak volgt een reactie. De belangrijkste aanwijzing voor winstnemingen werd gisteren gegeven na een hogere opening op € 10,23 gevolgd door een slotkoers op € 9,693. De handelsomzetten waren bovengemiddeld hoog, dus hieruit mag worden afgeleid dat het aanbod rond de technische weerstand bij € 10 haast heeft. De kans op een opwaartse uitbraak lijkt op de korte termijn gering. Verwacht dus een omleg in de route.

TomTom vanaf 2017 + handelsomzetten

Ebay Inc

Het aandeel Ebay Inc. toont een interessante uitbraakpoging met een gerede kans op een stijgingsfase naar ca. $ 47. Gisteren viel het aandeel terug onder het 20-daags gemiddelde. Een moment van zwakte tijdens een stijgende trend boven het 120-daags gemiddelde biedt ‘buy the dip’-handelaren per definitie nieuwe kansen omhoog. De stijging boven het 20-daags gemiddelde bij de opmaak van deze blog naar een nieuw hoogtepunt dit jaar triggert de speculatieve analyse omtrent een rendementspotentie van ca. 13%. Bij een actuele koers rond $ 41,36 bedraagt de afstand naar het 20-daags gemiddelde ca. 4,5%. Deze benadering registreert een kans/risico-ratio van 13 tegenover 4,5. Een ratio van 3:1 word doorgaans een minimumvereiste geacht om serieus te onderzoeken.

Ebay Inc

AEX-index op dagbasis vanaf april 2019

De AEX-index toont een intrigerend technisch beeld op dagbasis even na 16:00 uur hedenmiddag. De beursindex noteert bij de opmaak van dit rapport op 572,24 iets onder de slotkoers van gisteren (= AEX 572,34) waardoor de dagcandle rood kleurt. Toch is de getoonde actuele dagcandle voor de vierde dag op rij ‘open’, hetgeen betekent een beursnotering boven de openingskoers. De AEX-index gaat groen kleuren bij een slotkoers boven AEX 572,34. De beursbarometer moet kleur bekennen, want de horizontale weerstandlijn en de stijgende steunlijn dwingen tot een opwaartse uitbraak of een neerwaartse uitbraak. Meer smaken zijn er niet. De actuele hoogste intraday notering (= 574,01) noteert onder de hoogste notering van gisteren (= 574,86). Dat is een vergelijkbare situatie met die van 5 juli jl., echter toen was er sprake van een gesloten (rode) dagcandle. Op dit moment lijken de kansen nog opwaarts gericht, maar de komende 24 uur worden belangrijker.

AEX-index op dagbasis vanaf april 2019

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker