TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

De coronacrisis ontwricht op diverse terreinen de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Zal het belang van satellieten hierdoor toenemen?

EUTELSAT COMMUNICATIONS S.A.

Eutelsat S.A. is een in Frankrijk gevestigde aanbieder van communicatiediensten via de satelliet. Het betreft hier vooral de verdeling van Europese radio- en televisiekanalen. Wanneer iedereen thuis werkt zal de vraag naar radio en tv-diensten mogelijk toenemen. Dat is de speculatieve gedachte die nu opkomt om de koerswinst van 7,6% in de afgelopen tien handelsdagen te verklaren. Het koersherstel heeft ook een speculatief karakter, want een proces van lagere toppen is nog steeds intact en het (rode) 120-daags gemiddelde daalt ook nog steeds. Desondanks intrigeert dit positief afwijkende marktgedrag ten opzichte van de dalende beursindices in Europa in de laatste tien dagen.

S.E.S. (Société Européenne des Satellites) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. EutelSat Comm.

Het Luxemburgse bedrijf Société Européenne des Satellites (SES S.A.) is genoteerd aan Euronext Parijs en is wereldwijd de grootste commerciële satellietexploitant. De beurskoers steeg in de afgelopen tien handelsdagen zojuist met 8,3%. Het aandeel trekt de technische belangstelling als gevolg van de recente positieve kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde. Ten opzichte van de koersprestaties presteert het aandeel SES ook al enige tijd sterker dan EutelSat Communications. Eind 2015 noteerde SES S.A. bijna € 35. Destijds leek ‘the Sky the Limit’. Het is te hopen dat aandelenbeleggers nu getuige zijn van een nieuwe lanceringspoging.

Franse CAC-40 index

De Franse beursgraadmeter CAC-40 heeft begin juni ca. 62% van de koersschade ingelopen, hetgeen overeenkomt met het natuurlijke 61,8% Fibonacci-retracement. In de afgelopen maanden flirtte de CAC-40 index met het 50% Fibonacci-niveau, waarboven en waaronder de bulls en de bears met elkaar in conflict waren omtrent de te volgen route. De route lijkt nu neerwaarts ingezet als gevolg van een klassieke daling onder een stijgende steunlijn, na een lagere top deze maand onder de koerstoppen uit het tweede en derde kwartaal dit jaar. Het koersdoel wordt nu 4600 waar het 38,2% Fibonacci-retracement weer een natuurlijke vraag moet uitlokken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker