TA van Edward Loef – Speculeren richting Halloween

Met het aanbreken van het beste handelskwartaal van het jaar volgens de beursstatistieken, komt de speculatieve koopdrang weer terug in het tradersbrein.

Air France-KLM op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het aandeel Air France-KLM zakte afgelopen maand weg naar het laagste koersniveau uit haar beursgeschiedenis. Wie dit aandeel durft te kopen moet wel durven of worden gedreven door een vorm van nationale trots. In 2012 werd een laagste notering bereikt rond € 3,00. De beurskoers van Air France-KLM probeert rond dit koersniveau veilig te landen. Tijdens de harde landing vorige maand is er een koersgat in de grafiek ontstaan tussen € 3,237 en € 3,18. De beurskoers tracht vandaag uit een driehoeksformatie te breken en kan dus met ruim 6% opveren, om te voldoen aan het ‘gaps should be filled’-principe. Natuurlijk is dit speculeren tegen de lange termijn daling in.

Koninklijke KPN op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De telecomsector blijkt net zoals de luchtvaartsector de aandelenbeleggers op de lange termijn weinig gunstig gezind. Lange termijn grafieken tonen een proces van lagere toppen en lagere bodems. Er zijn evenwel handelsdagen waarin de verkoopdruk even weg ebt en de beurskoers op adem kan komen. Het aandeel Koninklijke KPN begint de maand oktober met een krachtige sprong voorwaarts, maar een tweetal trendlijnen zorgen voor weerstand tussen € 2,11 en € 2,15. Echter, de stijging boven de bodem van augustus biedt speculatief hoop op een rally naar € 2,30. Wanneer het beurssentiment opklaart kan de beurskoers van Kon. KPN bijna 10% verder stijgen.

CBOE Volatililty Index (VIX) op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De onrust in de wereld neemt nog niet af. Het coronavirus zorgt voor angst voor een tweede golf van besmettingen. Er is onzekerheid over de Brexit en omtrent de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De optiehandel in Chicago toont via de CBOE Volatility Index (VIX) een hogere trede in de afgelopen weken in de onrustgevoelens, dan in augustus dit jaar. De maand oktober blijkt in het verleden berucht wegens plotselinge vlagen van grote onrust. Het is deze perceptie waarvan beleggers zich bewust zijn, waardoor er een risico bestaat van een ‘self-fulfilling prophecy’. Het wachten is op de komst van Halloween naarmate de maand oktober vordert.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker