TA: ‘EURO als winnaar uit de bus’

Veel actieve beleggers proberen met behulp van daghandel een vermogen bij elkaar te sprokkelen. Trendvolgers kijken naar de grotere bewegingen en schrapen grotere bedragen.

EUR/USD op weekbasis vanaf 2016 + 10/40-weeks gemiddelden

De grotere geldstromen vinden vanzelfsprekend plaats in de valutamarkten. Er is dus een goede reden om bij speculaties het vizier regelmatig te richten op de grotere trends in valutaparen. Neem als voorbeeld de weekgrafiek van EUR/USD vanaf 2016. Deze week passeert het valutapaar EUR/USD een dalende weerstandlijn langs de toppen van begin 2018 en dit voorjaar. Ook blijkt een horizontale weerstand rond $ 1,1150 gepasseerd en succesvol teruggetest. De uitbraak ‘voorspelt’ een stijging naar $ 1,1650.

EUR/GBP op dagbasis + 50/200-daags gemiddelden

De euro toont op dagbasis tegenover het Britse pond sterling een herstelpoging naar een gebroken stijgende steunlijn. Deze opleving kan worden beoordeeld als een normale pullbackpoging, waarna een daling mag worden verwacht onder de dalende weerstandlijn. Tegelijkertijd zien we een driehoekformatie tot ontwikkeling komen. Dit patroon is in theorie een continuatiepatroon. Nu het 50-daags gemiddelde en 200-daags gemiddelde beiden een stijgende hellingshoek tonen, lijkt een verdere stijgingsfase daarentegen eerder voor de hand te liggen. Trendvolgers wachten op een uitbraak boven EUR/GBP 0,9150 waarna het koersdoel EUR/GBP 0,95 op het netvlies komt. Onder EUR/GBP 0,8950 mag de denkrichting terug naar EUR/GBP 0,87.

EUR/JPY op weekbasis vanaf 2016

De meerjarige koersgrafiek van EUR/JPY toonde in de afgelopen twee jaar verkoopdruk in de euro. Het dalende trendkanaal is echter duidelijk opwaarts doorbroken. Daarna is de dalende weerstandlijn succesvol gebruikt als springplank voor een nieuwe stijgingsfase. Het sentiment ten aanzien van de euro is dus aan de beterende hand. Wanneer deze ontwikkeling zich voordoet tegenover zowel de US dollar als het Britse pond sterling, lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat de euro op dit moment de beste troeven in handen heeft in de valutamarkt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×