TA: ‘Europese automobielsector krijgt weer vaart’

In de financiële media wordt gesproken over beursindices en opwaartse koersuitbraken. Welke sector neemt de beurskoersen op sleeptouw. En welk aandeel trekt hierin de kar?

DJ Stoxx 600 Automobiles & Parts UCITS ETF (SXAP) + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 (STOXX)

Nu de aandelenbeurzen uitbreken  en de handelsspanningen tussen de VS en China lijken te verminderen durven steeds meer beleggers op pad te gaan op zoek naar aandelen(sectoren) die de weg naar boven weer weten in te slaan of te vervolgen. In de afgelopen twee weken viel o.a. de bovengemiddelde koersprestatie op in de Europese DJ Stoxx 600 Automobiles & Parts sector. De koersstijging (+5,2%) bedroeg ruim twee keer zoveel als het Europese beursgemiddelde (+2%). De koersgrafiek toont een opwaartse uitbraak boven een dalende weerstandlijn en ook de (roze) relatieve sterktelijn toont in de laatste paar weken een stijgende lijn. Een studie naar historisch marktgedrag wijst op een route die drie jaar geleden ook werd ingeslagen.

Fiat Chrysler Automobiles geeft vol gas in de afgelopen twee weken

Vorige week werd bekend dat het automobielconcern Fiat Chrysler een nieuwe fusiepartner op het oog heeft. Samen met autofabrikant Peugeot hoopt de nieuwe combinatie de concurrentie aan te gaan met Volkswagen. Aandelenbeleggers belonen deze stap in de afgelopen twee weken met een koerssprong van ruim 22%. De koers van Volkswagen steeg ook, maar met ‘slechts’ 5,7%. Wat in technische zin pleit voor geloof in de beurskoers van Fiat Chrysler zijn de hoge beursomzetten tijdens de uitbraak boven de dalende weerstandlijn. Dit wijst op een groot geloof in de fusie en daardoor is een fase van outperformance bij een positiever beursklimaat te verwachten.

AEX-index op uurbasis + voortschrijdende steun-/weerstanden

AEX-index op uurbasis + voortschrijdende steun-/weerstanden | Technische analyse

Speculanten in de AEX-index die eenmaal per uur de technische balans opmaken kunnen op basis van lijngrafiek op uurbasis een proces waarnemen van hogere toppen en hogere bodems. Een techniek om een soort vangrail bij de hand te houden is het vastleggen van de hoogste en laagste notering in de voorafgaande vijf handelsuren. Deze noteringen zijn een indicatieve weerstand of steun. De steun ligt om 14:30 uur op 575,56 en weerstand op 594,93. Bij een neerwaartse doorbraak gedurende twee aangesloten uren onder de steun of opwaartse uitbraak boven de weerstand wordt duidelijk hoe het gesteld is met de vraag- en aanbodkrachten. Het is duidelijk dat de vraag in de AEX nu de overhand heeft en de kansen voorlopig boven 575,56 naar boven zijn gericht.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker