TA: ‘Financials blijven kwetsbaar’

De financiële sector heeft na de piek in 2007 wereldwijd grote problemen om het beschadigde vertrouwen terug te winnen. Wat brengt het komende decennium ons?

ABN AMRO Bank

De beurskoers van ABN AMRO Bank krijgt vandaag opnieuw te maken met verkoopdruk. Klaarblijkelijk zijn er nog steeds (fundamentele) argumenten om argwanend te blijven om dit bankaandeel te investeren. De beurskoers staat sinds de piek in 2018 voortdurend onder druk. De dalende trend is duidelijk herkenbaar aan het 4-weeks koersgemiddelde dat vrijwel onafgebroken onder het dalende 24-weeks gemiddelde beweegt. De oplevingen op weekbasis blijken slechts tijdelijke rimpelingen. In relatieve zin wordt zelfs een nieuw dieptepunt tegenover de koersontwikkeling van de AEX geboekt. Het enige houvast is nu de bodem uit 2016 afgerond nabij € 14,00.

iShares Global sector ETF’s vanaf eind 2001

Na het uiteenspatten van de ICT-zeepbel in 2000 kregen aandelen een extra duw omlaag als gevolg van de terreuraanslagen in september 2001. Vanaf eind 2001 hebben de aandelenbeleggers zich wereldwijd weten te herpakken ondanks de beurscrisis in 2008. Langetermijn beleggers vragen zich wellicht af in welke sector het best belegd kan worden als de aandelenindices in de V.S. en in Europa (w.o. de AEX-index) boven de koerstoppen van dit jaar uitbreken. In het verleden behaalde resultaten zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar technologie en farmacie presteren wereldwijd om de eerste en tweede voorkeursplek. De Financials behoren tot onderpresteerders, zo suggereert de performancegrafiek van iShares Global Sector ETF’s op dit moment.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden vanaf 22 juli 2019

Degenen die dagelijks het koersverloop volgen van de AEX-index en interesse tonen in de technische analyse prognoses, die worden aangeraden om even terug te bladeren in de TA blogs gepubliceerd eind juli dit jaar. De trend was op dat moment stijgend en op menig financieel platform raakte de ene na de andere technisch analist euforisch over de opwaartse kansen van de AEX naar nieuwe hoogtepunten. Daar is niets mis mee, want een stijgende trend moet worden gerespecteerd totdat het tegendeel blijkt. Vandaag noteert de AEX-index op vergelijkbare hoogte als eind juli, maar van euforie is nog geen sprake. De AEX-index noteert nog onder de top van juli en een weerstand is een weerstand totdat het tegendeel wordt aangetoond.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker