TA: ‘Flexibele uitzendsignalen’

Eind september meldden financiële media over recessiegevaar in Europa. De koersontwikkeling in de aandelen Randstad en Adecco stonden toen onder druk. De beleggers moeten echter flexibel zijn.

Randstad Holding op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De technische analyse is in aanleg beschrijvend van aard. De grafieken tonen een momentopname van de dynamiek tussen vraag en aanbod. Bij de actuele koersontwikkeling zou een oproep ‘gezocht’ passend kunnen zijn. Zijn er beleggers die interesse hebben in een aandelenpositie Randstad Holding? De marktdynamiek is in de afgelopen weken veranderd. De beurskoers van Randstad is weer opgelopen en noteert weer boven de afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden. Ook de relatieve sterktelijn die de beurskoers deelt door de beursnotering van de AEX-index loopt weer op en passeert zelfs de afgeleide dalende trendlijn van de laatste twee jaar. Dat duidt op een aantrekkende economische activiteit en weerspreekt de recessie-angst.

Adecco op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Adecco heeft zich ook krachtig weten te herstellen na de tijdelijke dip in september. De stijgende steunlijn werd niet neerwaarts gebroken. Daarentegen werd de dalende weerstandlijn wel opwaarts gepasseerd en blijkt de top in september vandaag als springplank te dienen voor een fors intraday herstel. De hogere bodem en de opwaartse uitbraak in de afgelopen weken wekken de indruk dat beleggers weer vertrouwen terugvinden in de uitzendactiviteiten van Adecco. Het bedrijf adverteert met persoonlijke aandacht en goede loopbaantips. Vertaald naar de technische analyse trekt de koersontwikkeling vandaag de aandacht. Een goede tip zou zijn ‘respecteer de richting van de trend’, maar wees hierbij ook flexibel.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De koersdata vanaf 5 augustus heeft eerst 20 respectievelijk 120 handelsuren nodig om een 20-uurs of 120-uurs koersgemiddelde te kunnen berekenen en af te beelden. Het technisch sein staat voor beleggers in de AEX-index op groen bij een notering boven het 120-uurs gemiddelde in combinatie met een 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelde. Deze combinatie van beurskoers en afgeleide (objectieve) technische indicatoren voorspelt niets, maar toont ‘wat is’. Of de AEX-index de bovenkant van het subjectief getekende stijgende trendkanaal zal bereiken toont daarentegen een ‘fantasie’ of liever gezegd hoopvolle gedachte. Die gedachte wordt gelukkig objectief overeind gehouden zolang de AEX boven het 120-uurs gemiddelde noteert (> 579,87). Handig om te weten?

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker