TA: ‘FUGRO herwint het vertrouwen’

In de afgelopen jaren leek het aandeel Fugro voortdurend op zoek naar nieuwe bodems. Eindelijk lijkt het tij voor langere tijd in positieve zin te keren (volgens de grafiek).

FUGRO op weekbasis (log-schaal) + 4/24-weeks gemiddelden

In 2019 heeft het aandeel Fugro tot twee keer de bodem in de grafiek aangestampt. In augustus werd een bodemkoers gezet bij € 5,61 en in oktober werd iets hoger een bodem gezet bij € 5,688. Begin november leidde een koersstijging tot een opwaartse kruising in de 4/24-weeks gemiddelden. Daarbij krulden de hellingshoeken van deze twee gemiddelden omhoog. Vanaf dat moment (= € 8,14) tekent zich een proces af van hogere opeenvolgende bodems, waarvan de meeste recente bodem op € 9,07 (eind januari). De koersstijging hierna leverde ook een hogere bodem op in het 4-weeks gemiddelde. Dit is allemaal technisch bewijs voor terugkerend vertrouwen in de koersperspectieven.

BRENT CRUDE OIL vanaf september 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De prijs van Brent Oil heeft sinds de koerstop begin oktober 2018 een symmetrische driehoek gevormd via een proces van lagere toppen en hogere bodems. De neerwaartse uitbraak eind januari illustreerde een verkoopsignaal met waarschijnlijk lange termijn negatieve gevolgen. De actuele opleving nadert nu de $ 60 waarboven een structurele stijging verhinderd wordt door de gebroken steunlijn en het 120-daags gemiddelde. Het 20-daags gemiddelde toont nog een dalende hellingshoek. Al met al lijken de risico’s op een aanstaande lagere top groot. Beleggers in oliewaarden zijn dus op hun qui vive.

AEX-index op uurbasis vanaf 20 november 2020

De AEX-index bevindt zich in een stijgende trend, maar toont enige aarzeling. Hoe erg is dat? Belangrijk vanuit een trendvolgende benadering is de focus op het proces van opeenvolgende hogere bodems. Bij een indexstand op 622,76 op 18 februari jongstleden is een iets hogere bodem tot stand gekomen dan op 13 februari (= 621,98). In de komende uren komt ook de parallellijn omhoog die evenwijdig kan worden getrokken aan de stijgende weerstandlijn van de afgelopen weken. Idealiter weet de AEX-index boven 620 te noteren. In dat geval blijft er uitzicht op een voortzetting van de stijgende trend tot zelfs 650. Onder AEX 620 ontstaan koersrisico’s naar ca. AEX 615. Nu lijkt er sprake van een tijdelijke adempauze.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker