TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

Wat doet de wereldburger straks als een volgende ‘lockdown’-fase aanbreekt. Thuiswerken ligt voor de hand. Maar ‘gamen’ is toch veel leuker en kan toch ook meer opleveren?

Nintendo Co Ltd. (NTO) notering in Frankfurt

Het is alweer een paar jaar geleden dat bijna geen belegger meer in het beursgenoteerde Nintendo Co. Ltd wilde investeren. Maar in de afgelopen vijf jaar zit de beurskoers behoorlijk in de lift. Het is niet zeker of de recente ‘lockdown’ iets van doen heeft met de booming business in de gamingsector, maar in de technische analyse doet het antwoord er niet zoveel toe. De koersgrafiek toont in de afgelopen jaren opwaartse koersuitbraken boven vorige koerstoppen. De terugval die erna volgde werd vervolgens weer rond deze koerstoppen opgevangen voor een volgende rallyfase. Het recente marktgedrag dit jaar lijkt hierop geen uitzondering. De beurskoers van Nintendo nodigt uit tot meespelen.

Ubisoft Entertainment op weekbasis in de afgelopen drie jaar

Van het ontwikkelen en uitgeven van computerspelletjes heeft de technische analyse niet zoveel verstand. Het handelsgedrag in de koersontwikkeling van het Franse Ubisoft Entertainment geeft de chartist echter voldoende handleiding om te vermoeden hoe het spel op de beurs gespeeld moet worden. Patroonherkenning geldt hier als de grootste uitdaging voor de volgende stap voor groot vermaak. Neem bijvoorbeeld de hoofdschouderpatronen die de belegger aanwijzingen geeft wat waarschijnlijk de uitkomst zal zijn bij het bepalen van de richting van de trend. De recente uitbraak boven de neklijn van een omgekeerd hoofdschouderpatroon duidt op een opwaarts koerspotentieel naar € 105 tot ca. € 110 in de komende 12 maanden. Dat zou dus echt entertainment zijn.

Electronic Arts Inc. (EA) op weekbasis vanaf 2017 + 4/24-weeks gemiddelden

Het beursgenoteerde Amerikaanse computerspelbedrijf Electronic Arts (EA) is genoteerd aan de Nasdaq. De beurskoers is de koerstop van begin dit jaar alweer voorbij geraasd. De afstand tussen de top in januari dit jaar rond $ 114 en de bodem rond $ 86 bedraagt $ 28. Het koersdoel wordt na de uitbraak berekend op ca. $ 142. Afgaande op de koersgeschiedenis zou ca. $ 150 voorlopig het maximum haalbare zijn in het vermoeden dat de koerstop uit 2018 als volgend ijkpunt aan de horizon fungeert. Een kortetermijn terugval naar $ 130 zou dan ca. 15% koerspotentieel brengen. Door even geduld uit te oefenen wordt dit scenario volgens de spelinstructies van de technische analyse tactisch verantwoord gespeeld.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker