TA: ‘IMCD, ingrediënt voor koerswinst’

Het aandeel IMCD Group (hetgeen staat voor Internatio-Müller Chemical Distribution Groep) heeft recent haar kwartaalcijfers gepubliceerd. Indien u wilt weten hoe de aandelenbeleggers deze cijfers ervaren, dan geeft de koersontwikkeling een goede indruk.

IMCD Group vanaf 2018 op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX

Veel beleggers combineren technische analyse met fundamentele analyse. De technische analyse registreert de uitkomst van alle vraag- en aanbodfactoren zonder te verklaren waarom. De fundamentele analyse onderzoekt de argumenten om te kopen of te verkopen. De technische analyse is feitelijk een samenvatting hiervan. Het technische verhaal omtrent IMCD Group laat zich via de koersgrafiek gemakkelijk te lezen. Een nieuw hoogtepunt in de beurskoers is een teken van vertrouwen. Stijgende koersgemiddelden, zoals nu zichtbaar in het 20-daags gemiddelde en het 120-daags gemiddelde, vertellen wat de richting van kortetermijn en langetermijn trend is. En de beurskoers van IMCD afgedeeld door de beurskoers van de AEX-index toont via een stijging aan wanneer het aandeel beter presteert dan de AEX-index. Dit zijn de ingrediënten bij uitstek om op te focussen om de kansen op koerswinst te optimaliseren.

IMCD Group vanaf 2018 op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX

ETFS Wheat vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte index (RSI)

De relatieve sterkte index (RSI) onderin afgebeeld in de koersgrafiek van de ‘tarwe’-tracker ETFS Wheat is iets anders dan de hierboven bij IMCD genoemde relatieve sterkte (RS). De RSI meet het krachtenveld tussen stijgingen en dalingen over een vaste periode (meestal 14 perioden = in deze de afgelopen 14 handelsdagen). Met het oog op de handelsoorlog tussen de V.S. en China bestaat er angst dat de Amerikaanse agrarische sector schade zal ondervinden. De recente mislukte uitbraak onder de bodemprijs van 12 maart dit jaar in combinatie met de hogere bodem in de RSI illustreert dat de grootste dalingsrisico’s zijn ingeprijsd. Nu is een stijging van ca. 10% mogelijk naar de dalende weerstandlijn van afgelopen maanden.

ETFS Wheat vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte index (RSI)

AEX-index op uurbasis vanaf 2 mei 2019

Op dinsdagavond werd een AEX-visie geschetst in de LYNX Masterclass met een koersdoel 530 in de nabije toekomst. Ondertussen kan er tijdens de handelsuren onderweg naar dit vermeende koersdoel een technisch herstel intreden. Gisteren werd in de uurgrafiek een hogere bodem gesignaleerd waardoor de opwaartse krachten een kans geboden werden. De afloop van dit bodempatroon is 24 uur later bekend. De AEX-index noteert een procent hoger dan gisteren bij de opmaak van de technische analyse update. Kijkend naar het proces van vorige toppen kan de blik gericht worden op een stijging naar de top van 8 mei jl. bij AEX 559,82. Een hogere bodem is zojuist om 16:00 gezet bij AEX 553,92.

AEX-index op uurbasis vanaf 2 mei 2019

Vanavond geeft Edward Loef om 20:00 een masterclass, dit keer met als onderwerp “Herken toppen en bodems in beurskoersen”. Schrijf u snel in:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker