TA: ‘BMW & Continental klaar om hard weg te rijden…’

De aandelenindices zijn onderweg. De Duitse Xetra Dax passeerde gisteren al de koerstop van 2018. Twee aandelen uit de DAX komen in beweging om (hard) weg te rijden.

Bayerische Motoren Werke (BMW) vanaf 2016 op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel BMW AG schakelde in de afgelopen weken in z’n achteruit. De beurskoers daalde van ca. € 77 medio december naar  € 63,58 vorig week (-17,5%). Positief is nu dat de beurskoers van BMW boven het dieptepunt van juli 2016 is blijven noteren. Positief is ook dat de beurskoers van BMW in het derde kwartaal een mislukte neerwaartse uitbraak heeft getoond. En positief is nu dat de beurskoers bijna weer de hoogste notering van vorige week heeft opgezocht (= € 67,28). Nu de Duitse beurs opwaarts uitbreekt, lijkt het aandeel BMW AG weg te rijden richting potentieel 15% koerswinst.

CONTINENTAL AG op maandbasis vanaf 2000 + relatieve sterkte index (RSI)  5,16

Het aandeel Continental AG toont bij de opmaak van deze blog hedenmiddag samen met BMW AG de grootste stijging in de DAX-index. Aandelenbeleggers die op zoek zijn naar (sterk) achtergebleven aandelen vinden in het aandeel Continental een interessante technische casus om hard weg te scheuren vanaf een recente bodem. De meerjarige grafiek op maandbasis toont immers vorige maand een terugtest aan van de voormalige weerstand uit het kalenderjaar 2007 (= € 108). De lagere bodem vorige maand gaat samen met een hogere bodem in de relatieve sterkte index (RSI). Voor tegendraadse beleggers is het nu de tijd om tegen de dalende trend van de laatste twee jaar gas te geven.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De AEX-index blijft in positieve zin imponeren. Een maandenlange stijgende weerstandslijn langs de recente koerstoppen werd bij een indexstand rond 620 opwaarts gepasseerd. Hier lag ook de weerstandslijn van een potentieel verbredingstoppatroon. Het technisch trendvolgend sein op uurbasis staat sinds de positieve kruising in de 20/120-uurs gemiddelden weer sinds 5 februari jl. op groen. De lengte van de koersstijging naar AEX 620 vanaf de bodem begin deze maand lijkt gekopieerd te gaan worden. Het koersdoel voor de nabije toekomst ligt iets boven AEX 640 zolang de AEX boven 620 noteert.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker