TA: ‘Air France-KLM: nu inchecken en boarden’

De beste zes maanden voor aandelenbeleggers zijn volgens de beursstatistieken deze maand van start gegaan. Wie wil profiteren haast zich nu om in te checken bij Air France-KLM.

Air France-KLM vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Degenen die regelmatig in het aandeel Air France-KLM beleggen weten uit ervaring dat de beurskoers kan opstijgen en weer moet landen. In de afgelopen 12 maanden was sprake van een turbulente vlucht met soms behoorlijke spreekwoordelijk luchtzakken. De stijgende driehoek die zich in de afgelopen maanden aftekent wijst nu via de hogere bodems op een nieuwe impuls in de actuele stijgende trend. Bij de opmaak van dit rapport is sprake van een opwaartse uitbraakpoging en dat is geheel volgens het technisch protocol om de eerder bezochte bestemming dit jaar bij € 12,73 weer eens op te gaan zoeken.

Caterpillar (CAT) vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Caterpillar heeft in de afgelopen 12 maanden tevergeefs getracht om zich een weg te banen uit een brede tradingrange. Begin deze maand werd een opwaartse doorbraak geforceerd. Uit de recente terugval en nieuwe stijging blijkt dat de klassieke terugtest van de weerstand (rond $ 140) is afgerond. Dit betekent dat de bandbreedte van de tradingrange (ca. $ 26) mag worden verplaatst naar boven. Daardoor komt er een koersdoel op het netvlies rond $ 168. Wall Street kent gunstige beursstatistieken voor wat betreft de periode november t/m januari. Het aandeel Caterpillar is dan ook beslist kandidaat voor deelname aan een mogelijke eindejaarsrally.

AEX-index op uurbasis vanaf 26 augustus 2019

De terugval vorige week in de AEX-index bleef beperkt tot boven de koerstop van juli dit jaar (> 586,32). Koerstoppen werden in de afgelopen maanden tussen AEX 580 en AEX 585 gezet. Nu deze weerstand is gepasseerd en de reactie vorige week beperkt is gebleven tot aan de onderkant van een stijgende steunlijn, worden de kansen op een eindejaarsrally verder vergroot. De 600-puntengrens lijkt daarom spoedig te sneuvelen, waarna de weg wordt geplaveid voor een versnellingsfase naar ca. AEX 615. Alleen een onverwachte tik onder AEX 580 zou het positieve sentiment op het Damrak doen keren. Na de uitbraak boven AEX 586 is de technische conditie behoorlijk verbeterd.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker