TA: ‘Koffietracker met een schaal ‘bon’ Bunds’

Het is gelet op de hectiek in de aandelenmarkten begrijpelijk dat de trend in de koffieprijs of in staatsleningen niet goed wordt oppikt. Mag ik u hierop attenderen?

WisdomTree Coffee (EUR) ETF

Onder de huidige marktomstandigheden heeft u wellicht niet eens tijd om even fatsoenlijk een kop koffie te nuttigen. Gekluisterd aan het beursscherm laat u waarschijnlijk ongemerkt de koffie koud liggen. Gelukkig dwingen de technische beslisregels om naar de koffietracker (COFF) te kijken. In de koersgrafiek draait het 20-daags gemiddelde hard omhoog bij een stijgende hellingshoek in het 120-daags gemiddelde afgeleid van de koffietracker WisdomTree Coffee. Na de dubbele bodem vorig jaar is recent een hogere bodem tot stand gekomen. En de COFF-tracker heeft recent al hogere prijsniveaus bereikt die als koersdoel kunnen dienen. Er is dus een alternatief voor aandelen.

German Bund future vanaf april 2019 + 20/120-daags gemiddelden

In het termijncontract van de Duitse 10-jaars staatslening – beter bekend als de German Bund future – wordt een schotelvormig patroon zichtbaar. De schaal wijst op een verdere opwaartse versnellingsfase in het obligatiecontract. Een bevestiging is ook subtiel af te lezen uit de hellingshoek van het (rode) 120-daags koersgemiddelde. Die krult namelijk weer omhoog, terwijl het 20-daags gemiddelde hierboven een stijgende lijn laat zien met een beursnotering boven beide gemiddelden. Deze schaal met ‘bon’ Bunds ziet er heel aantrekkelijk uit. Nu nog een kwestie van proeven.

XETRA DAX index op weekbasis vanaf december 2015 + 4/24-weeks gemiddelden

Om een idee te krijgen hoe de toekomstperspectieven van de Europese economie eruit zien is een blik op de Europese beursindices buitengewoon nuttig. Immers, alle bekende informatie en al onze verwachtingen vertalen zich naar aan- en verkoopgedrag. Voor de Eurozone is vooral het koersverloop van de Duitse aandelenbeurs belangrijk, omdat de Duitse economie geldt als locomotief voor de omringende landen. De neerwaartse kruising in de 4-/24-weeks gemiddelden illustreert een technische verzwakking in de Duitse Xetra Dax. Hierdoor dreigt een stijgende steunlijn te sneuvelen. En dat wijst weer op een verandering van richting. In neerwaartse zin…verstehen Sie?

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker