TA: ‘KPN en Qualcomm ogen kansrijk’

De Europese telecomsector is in de afgelopen vijf weken de enige sector die geen koerswinst weet te realiseren. Vervelend voor KPN. De Amerikaanse technologiesector blijft afgelopen vijf weken achter bij de S&P 500 index. Vervelend voor Qualcomm. Of juist helemaal niet vervelend?

Koninklijke KPN

Drie aandelen uit de AEX- en AMX-index hadden vandaag de twijfelachtige eer om de laagste beursnoteringen van dit jaar op het koersenbord te zetten. Het betreft hier de aandelen Intertrust, FlowTraders en Koninklijke KPN. De Europese telecomsector heeft grote moeite tot dusver dit jaar om in contact te komen met belangstellende aandelenbeleggers. Toch klinkt er iets moois op de verbindingslijn van het aandeel Kon. KPN.  Het betreft hier de verbindingslijn die de bodems van augustus, oktober en november 2018 met elkaar verbindt en een correctiebodem op 16 januari dit jaar rond € 2,45. Noteerde KPN hedenochtend nog kort na de lagere opening iets onder € 2,37 zojuist wordt de vraag boven de verbindingslijn herstel bij € 2,50. Hallo, kopers! Fijn dat u zich meldt.

Qualcomm Inc. (QCOM)

Het Amerikaanse beursgenoteerde Qualcomm Inc. (QCOM) weet deze maand niet te profiteren van het verbeterende beurssentiment in Wall Street. Het aandeel daalt nu al voor de vierde maand op rij na de piek in september 2018. In oktober 2016 werd een hoogste notering bereikt bij $ 71,62 en daarna werden correctiebodems gezet bij $ 48,92 in september 2017 respectievelijk $ 48,56 in april vorig jaar. Het aandeel is na een notering boven $ 75 vorig jaar teruggevallen naar ca. $ 50 op dit moment. Een stijgende meerjarige steunlijn van de afgelopen 20 jaar wordt nu getest. Het risico lijkt beperkt tot ca. $ 45. Bij een opleving ontstaat er weer ruimte tot $ 70 a $ 75. Een opwaarts koers-potentieel van ca. $ 20 en een dalingsrisico van $ 5 per aandeel oogt relatief kansrijk.

AEX-index vanaf 2018

Op 9 februari 2018 werd na een forse correctie in de AEX-index een slotkoers gezet bij 518,33. Op 2 maart volgde na een tijdelijke opleving een test van de februari bodem, dit keer bij een slotkoers 518,72. En op 26 maart 2018 werden deze bodemniveau succesvol getest bij een slotkoers op 518,75. Op dit moment noteert de Nederlandse beursgraadmeter rond 519. Voormalige bodem-niveaus acteren meestal naderhand als nieuwe steun of na een doorbraak als nieuwe weerstand. Deze theorie omtrent steun en weerstand werd in het vierde kwartaal met bewegingen onder en boven 519 behoorlijk op de proef gesteld. Het koersgat bij 522,27 kan daarom spoedig worden gesloten, waarbij het dalende 120-daags gemiddelde de rol van weerstand dient te vervullen.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker