TA: ‘L.V.M.H. geeft grafiek luxe’

De Franse CAC-40 presteert tot dusver dit jaar met een stijging van 24,8%  gunstiger dan de Europese DJ Stoxx 600 index (+19,6%). Het aandeel L.V.H.M. laat de Franse beurs bruisen.

Koersperformance L.V.M.H., CAC-40 en DJ Stoxx 600 index t/m 22 november 2019.

Het Franse Louis Vuitton Moët Hennessy is beursgenoteerd aan Euronext Parijs en het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten. Uiteraard maakt de beursnotering deel uit van de Franse CAC-40 index. De koersprestaties van de Franse beursbarometer dit jaar zijn indrukwekkend met een stijging van bijna 25%. De breder samengestelde Europese DJ Stoxx 600 index scoort met bijna 20% ook uitstekend. Maar wie echt wil toasten op succes trekt de champagnefles eind dit jaar waarschijnlijk op en met een aandelenpositie in het aandeel L.V.M.H., want de koersstijging bedraagt ruim het dubbele ten opzichte van de genoemde twee beursindices.

L.V.M.H. vanaf december 2018 + 200-daags gemiddelde

Aandelenbeleggers met een focus op waardegroei en aandacht voor technische analyse kiezen bewust voor beursnoteringen boven afgeleide 200-daags (stijgende) koersgemiddelden. Het aandeel L.V.M.H. voldoet aan deze positieve voorwaarden. De opwaartse koersuitbraak uit een zijwaartse tradingrange begin november geeft de stijgingsfase een nieuwe prikkel. Gebruikelijk is een terugtest van de voormalige weerstand. De intraday piek van 25 juli 2019 bij € 392,65 werd gisteren bij een intraday daling naar € 392,55 weer opgezocht. Degenen die in juli verkochten, konden gisteren opnieuw kopen om de gederfde winstpotentie naar € 407,85 alsnog proberen te benutten. Boven € 392 hebben aandeelhouders L.V.M.H. een luxeprobleem: er ligt een stijgingspotentieel naar € 440 in het verschiet (zolang de beurskoers niet terugvalt onder € 390).

AEX-index vanaf december 2018

Na de uitbraak boven de koerstop van juli dit jaar (> AEX 586,32) was een terugtest te verwachten. Gisteren viel de AEX-index intraday terug naar AEX 587,47 hetgeen ruim een indexpunt boven de weerstandniveau was. Een dezer dagen is nog wel een beursnotering op 586,32 of iets lager te verwachten, waarna de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden waarschijnlijk als trampoline fungeert voor een nieuwe stijgingsfase naar de bovenkant van het grotere stijgende trendkanaal dit jaar. Dat betekent dat er ca. 40 indexpunten koerspotentieel ontstaat vanaf AEX 586 en dat levert een koersdoel op van AEX 626.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker