TA: ‘Trek in McDonald’s en AB Inbev?’

Soms lijkt iedereen even genoeg te hebben van de AB InBev bieren of fastfood menu’s van McDonalds. Dat zijn de momenten waarop de ‘market timer’ juist lekkere trek krijgt.

AB InBev vanaf november 2014 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte index (RSI)

Eind vorige week raakte de beurskoers van het bieraandeel AB InBev in een vrije val. In één klap werd 15 miljard euro door de gootsteen weggespoeld. De beurskoers opende een week geleden nog op € 83,53 en testte vandaag de dieptepunten van mei dit jaar rond € 72,60. De koershistorie van AB InBev toont in de afgelopen vijf jaar wel vaker sterke dalingsfasen. In een aantal daarvan raakte de relatieve sterkte index (RSI) sterk oversold. Eind vorige week werd op dagbasis een RSI-waardering onder 21 gemeten. Zulke onderwaarderingen maken het erg aantrekkelijk om een aandelen-bestelling door te geven. Rendementen in de dubbele cijfers waren in het verleden eerder de regel dan een uitzondering (let op: dit is geen garantie voor toekomstige resultaten).

McDonald’s vanaf november 2014 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel McDonald’s (MCD) is uit de smaak geraakt in de afgelopen maanden. De beurskoers bereikte in augustus nog een hoogste koers van bijna $ 222 maar een belegger kan nu voor $ 192 profiteren van de verkoopdruk. De meerjarige stijgende steunlijn langs de bodems van 2015, 2016 en 2018  zou nu de daling rond $ 190 moeten opvangen. Een extra argument is de bijzonder lage waardering in de relatieve sterkte index (RSI). Vergelijkbare lage indicatorstanden bleken in de afgelopen jaren een excuus voor een technisch herstel. De combinatie van een test van de meerjarige steunlijn bij een oversold conditie in de RSI geldt als aantrekkelijke menukeuze voor de  ‘market timers’ onder ons.

AEX op uurbasis vanaf 19 oktober 2019

Aankomende woensdagavond wordt bekend wat het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Federal Reserve) gaat doen met de rente. In de hoop van een derde renteverlaging weet Wall Street het optimisme vast te houden en daardoor weet ook de AEX-index zich geruggesteund in de stijgende trend. De Elliott Wave aanhangers binnen de technische analyse menen in de stijgingsfase vanaf de bodem begin deze maand een vijfgolvenstructuur te herkennen. Deze structuur is fractaal in de opbouw met als gevolg dat er vijf kleinere subgolven optellen tot een golfbeweging. Indien juist beoordeeld is de AEX volgens deze invalshoek bezig met een laatste oprisping met als koersdoel 586,32 in de komende 24-48 uur. Daarna mogen de winstnemingen doorkomen.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker