TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

Relatief onbekend zijn de aandelen Enphase Energy en Tandem Diabetes Care. Toch zijn deze twee aandelen niet onbemind.

Enphase Energy (ENPH) vanaf november 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Op 23 december 2019 werd naar aanleiding van een vraag in het LYNX Eindejaar magazine een opwaartse koersuitbraak getoond in het aandeel Enphase Energy (ENPH). De conclusie luidde dat bij trendextrapolatie van het stijgende trendkanaal van de laatste jaren een beurskoers van $ 70 dit jaar haalbaar kon zijn. De beurskoers noteerde op dat moment rond $ 26 en noteert nu ruim $ 72. Een interne stijgende steunlijn getrokken langs de correctiebodems in maart en juni dit jaar heeft deze maand gezorgd voor een vangnet tijdens de meest recente correctie. Er is nu ruimte om in beurswaarde te verdubbelen, terwijl het koersrisico beperkt lijkt tot ca. 10% voordat de stijgende trend zichtbaar sneuvelt.

Tandem Diabetes Care (TNDM) vanaf 2013 op maandbasis + 12-maands gemiddelde

Eind 2018 werd met betrekking tot het relatief onbekende aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) een bovengemiddeld kansrijk beursjaar in 2019 voorzien. De beurkoers verdubbelde van $ 37,97 per 31 december 2018 naar $ 74,81 drie maanden later. Daarna volgde een maandenlange strijd tussen optimisten en pessimisten. Het duw- en trekwerk geschiedde bij een stijgende hellingshoek van het 12-maands gemiddelde. Momenten van zwakte – zoals in maart dit jaar – waren daarom voor lange termijn beleggers een tijdelijk fenomeen. De beurskoers noteert momenteel rond $ 113 en heeft nog een lange weg te gaan richting veel hogere niveaus die in het verleden bereikt werden.

Dow Jones Industrial Average vanaf juni 2020

De Dow Jones Industrial Average is per eind augustus dit jaar qua samenstelling aangepast. Of deze aanpassing positieve of negatieve gevolgen heeft zal moeten worden afgewacht. Een positief feit is de succesvolle terugtest van de koerstop in juni tijdens de laatste correctiefase. De koerstop 27.572 blijkt de rol van weerstand te hebben ingeruild voor nieuwe steun. Een voortzetting van de stijgende trend lijkt daarom logisch. Deze positieve aanname zal in negatieve zin worden bijgesteld zodra de Dow Jones Industrial Average vanaf heden niet meer verder stijgt maar aan een daling begint. In dat geval ontwikkelt zich een hoofdschoudertoppatroon en dat zou wijzen op topvorming.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker