TA: ‘Opwaartse uitbraakkandidaten’

Om financieel gezond te blijven op de beurs kan een studie naar het marktgedrag van beleggers geen kwaad. De beurskoers geeft behoorlijke efficiënte informatie omtrent kansen en risico’s.

Tandem Diabetes Care (TNDM)

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden (28 december 2018) dat in het LYNX kennisportaal het relatief onbekende aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) op basis van de technische analyse bovengemiddeld kansrijk werd geacht in het beursjaar 2019 (zie aanduiding grafiek). Weldra verdubbelde de beurskoers ruimschoot naar van ca. $ 30 naar $ 75. De koersgrafiek vertelt eigenlijk het hele verhaal. Maar het wordt weer tijd voor een nieuwe controle van de technische condities. De beurskoers noteert momenteel nabij $ 89 en boven de stijgende hellingshoeken van de afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden. Voortschrijdend inzicht toont dus toenemende vraag. Indien er geen vervelende verrassingen in Wall Street zich voordoen kan na een uitbraak boven $ 92 de beurskoers van Tandem Diabetes Care ca. $ 40 oplopen naar $ 130 in een vrij snel tempo.

Alibaba Group op weekbasis vanaf Q4 2014

Het aandeel Alibaba Group (BABA) genoteerd in US dollar in de Verenigde Staten toont een zeer constructieve bullish maandontwikkeling. Het langetermijn trendkanaal van de afgelopen jaren biedt uitzicht op een stijgingsfase naar ca. $ 250 of iets hoger indien het beurssentiment niet opeens weer dramatisch omslaat. Voor de derde maand op rij tekent zich een stijging af. De actuele koersnotering bevindt zich boven de koerstoppen van begin 2018. Een eerdere uitbraakpoging werd door de coronacrisis tijdelijk verhinderd. Maar de terugval werd keurig in maart dit jaar opgevangen op de piekniveaus uit de eerste helft van 2019. De 4-/12-maands gemiddelden tonen een stijgende hellingshoek. De markt geeft aan blijvend vertrouwen te hebben in de activiteiten van Alibaba Group.

AEX-index vanaf mei jl. op uurbasis + MACD-histogram + DMI(14) + RSI(14)

Het is elke dag weer opnieuw de vraag waar zich kansen ontwikkelen of bedreigingen. De belegger kan niet genoeg selectief zijn in het vaststellen van kansen en bedreigingen. Wall Street weet het beurssentiment recent nog positief beïnvloeden. Het sentiment op het Damrak wordt hierdoor mede bepaald. In de AEX-index aarzelt de markt rond 465 tussen kansen en risico’s. De risico’s lijken juist wat groter gelet op de negatieve ontwikkeling in het MACD-histogram, de toenemende verkoopdruk zichtbaar in de Directional Movement Indicator en de lagere toppen in de relatieve sterkte index. Dit laatste duidt op momentumverlies. Een reden dus om bij kooplust heel selectieve keuzes te maken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker