TA: ‘Outflow bij Flowtraders’

Terwijl het feestgevoel onder aandelenbeleggers steeds meer de overhand begint te krijgen, trekken aandeelhouders in het handelshuis Flowtraders zich terug. Vandaag werd een nieuw dieptepunt in de beurskoers van dit jaar gesignaleerd. Wat zijn de gevolgen volgens de charttechnische invalshoek?

Flowtraders vanaf 2017

Het beursgenoteerde Flowtraders bereikte drie jaar geleden een hoogtepunt bij een notering boven € 50 per aandeel. In de daaropvolgende twee jaar halveerde FlowTraders en bereikte een dieptepunt bij € 17,07. De flitsende start in het eerste kwartaal van 2018 blijkt aandelenbeleggers dit eerste kwartaal niet te kunnen inspireren. In de afgelopen drie maanden viel Flowtraders ten prooi aan verkoopdruk. De correctiebodem in september 2018 bij € 23,26 lijkt het eerstvolgende koersdoel te worden nu er een nieuw dieptepunt wordt gezet dit jaar, terwijl elders op de beurs de stemming een nieuw hoogtepunten nadert. Misschien dat een hoop onrust het tij kan keren?

SPDR MSCI All Countries World Index Fund (ACWE) + relatieve sterkte index

Aandelenbeleggers lijken zichzelf aan de eigen haren uit het moeras te trekken, waarin het eind vorig jaar opeens was beland. De SPDR MSCI All Countries World Index Fund (ACWE) wist in het eerste kwartaal met ruim 12% het koersverlies van het vierde kwartaal 2018 volledig weg te werken. Bij het opstellen van deze technische analyse wordt er zelfs een nieuw recordniveau gevestigd! De juichstemming onder aandelenbeleggers is dan ook volstrekt begrijpelijk. Alleen de terugtest van de gebroken steunlijn van afgelopen jaren in combinatie met een meerjarige (bearish) stijgende wig en een verbredingstopformatie wijzen in samenhang met de lagere toppen in de relatieve sterkte index op nogal discutabel beeld. Boven € 115 komen enkele weerstandslijnen samen.

AEX-index op uurbasis vanaf 2 januari 2019

Een proces van hogere bodems in de AEX-index wijst op gretiger vraag naar Nederlandse aandelen. Rond AEX 555,55 ligt een horizontale weerstand gevormd door de recente koerstop in maart. Wordt deze koerstop gepasseerd, dan mag het stijgende trendkanaal van dit jaar doorgetrokken worden naar de toekomst. Er ontstaat dan zelfs ruimte naar AEX 580. Het betekent dat boven AEX 555,55 de koerstop van vorig jaar (= AEX 576,90) op het netvlies verschijnt. De stijgende steunlijn dwingt de AEX als het ware de speurtocht omhoog voort te zetten. Alleen een daling onder AEX 539 zou het optimisme ontkrachten. Voor dit moment geldt ‘the trend is your friend’ (totdat het tegendeel blijkt).

LYNX Masterclass: 5 populaire technische indicatoren door technisch analyst Edward Loef

De populairste indicatoren zijn de ‘moving averages’ (MA) en de ‘relatieve sterkte index’ (RSI). De ‘MACD’, ‘Stochastics’ en ‘Directional Movement Indicator’ (DMI) verdienen echter net zo veel aandacht.  In deze masterclass vertel ik,  technisch analist Edward Loef,  u alles over deze technische indicatoren.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker