TA: ‘Over testvluchten en vluchtschema’s’

De reisbeperkingen als gevolg van de coronabestrijding zullen niet eeuwig duren. Wel zullen de vluchtschema’s herschreven moeten worden.

Air France-KLM op maandbasis vanaf 1985

Er was een tijd dat vliegen alleen was weggelegd voor de ‘happy few’. Naarmate de globalisering sterker werd, werd vliegen goedkoper en toegankelijk voor iedereen. De concurrentie nam in alle hevigheid toe met als gevolg dalende prijzen. De beurskoers van Air France-KLM noteerde 30 jaar geleden bijna € 125. In 2012 was de beurskoers gedaald naar ca. € 3,00. Het koersverloop toont door de jaren heen cyclisch gedrag met stijgingen en dalingen als vast onderdeel van de vluchtschema’s. De beurskoers lijkt in de komende 12 maanden af te reizen naar ca. $ 1,50 als eindbestemming met een tussenstop rond € 3,00.

AIRBUS vanaf april 2015

De beurskoers van vliegtuigbouwer is dit jaar in een spreekwoordelijke luchtzak beland. Noteerde de beurskoers in januari nog ruim € 135, bij de opmaak van deze technische analyse blog noteert het aandeel krap boven € 50. Aandeelhouders doen afstand van hun stukken, omdat het ernaar uitziet dat de onderneming in de komende 12 maanden afstevent op een geheel of gedeeltelijke nationalisatie door de Franse en Nederlandse overheid. Maar misschien zijn de wonderen de wereld nog niet uit en is sprake van een lijden dat men vreest dat nimmer op komt dagen. Met die opportunistische gedachte kan vanaf € 50 de beurskoers mogelijk een testvlucht maken naar € 68.

LYXOR Stoxx Europe 600 Travel & Leisure UCITS ETF Acc. (LYXTRV) vanaf april 2000 op maandbasis

Bedrijven die opereren in de bedrijfstakken voor vrijetijdbesteding en reis- en verblijfactiviteiten worden door de maatregelen tegen corona bijzonder hard getroffen. De wereld is immers op slot gegaan. Mensen laten zich echter niet gemakkelijk zomaar opsluiten. En dus wordt onder druk van groepen mensen de ‘lockdown’ naar verwachting zo snel als verantwoord is opgeheven. Aandelenbeleggers beginnen op een terugkeer naar de normale bewegingsvrijheid te anticiperen. De hierboven afgebeelde LYXOR Stoxx Europe 600 Travel & Leisure ETF toont deze maand koersherstel. Er is wel een technische kanttekening. Het kan heel goed een kwestie zijn van tijdelijk een luchtje scheppen.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×