TA: ‘Pfizer of Johnson & Johnson?’

De Dow Jones Industrial Average noteert sinds de piek halverwege februari dit jaar in 12 weken tijd nu bijna 17% onder de top. Hoe presteren Pfizer of Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson vanaf 2015 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

Wall Street heeft zich in de afgelopen 12 weken stevig hersteld. Zo sterk zelfs, dat The Economist melding maakt van een kloof tussen het gedrag van aandelenbeleggers en het gedrag van gewone mensen in de straat. Sommige beurskoersen zouden te ver zijn gestegen. Terecht of niet, het aandeel Johnson & Johnson (JNJ) is in een loodrechte lijn gedaald van een recordniveau naar een meerjarig dieptepunt en vervolgens teruggeveerd naar een nieuw recordniveau. Tegenover de Dow Jones Industrial Average is er duidelijk sprake dit jaar van een gezonde technische conditie. Boven $ 145 blijft de beurskoers relatief aantrekkelijk gewaardeerd met gezond stijgingspotentieel.

PFIZER (PFE) vanaf 2015 op weekbasis (log-schaal) + relatieve sterkte t.o.v. Johnson & Johnson

De koersprestaties van het aandeel Pfizer in de afgelopen vijf weken (+5%) zijn het sterkst ten opzichte van de overige individuele aandelen behorend tot de Dow Jones Industrial Average. Desondanks ziet het technisch beeld van de koersgrafiek op weekbasis vanuit een meerjarig perspectief er nogal bedenkelijk uit. Sinds begin 2019 is een proces van lagere toppen en lagere bodems ingezet en de koersprestaties afgezet tegen bijvoorbeeld het koersresultaat van Johnson & Johnson lijkt synoniem aan het woord wegkwijnen. De sector Health Care is in de afgelopen 12 weken van de hoofdsectoren de best presterende tot nu toe. Wie echter kiest voor individuele aandelen in deze sector zal echter selectief moeten zijn.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis vanaf 11 februari 2020

De Dow Jones Industrial Average maakt pas op de plaats. Dat wil zeggen, de eerste twee stijgingsimpulsen (de eerste in de tweede helft van maart en de tweede in de eerste helft van april) hebben de herstelpogingen ingeruild voor een zijwaartse trend tussen ca. 23.000 en 24.250. De Dow Jones Industrial Average is sinds 9 april dit jaar niet meer vooruit te branden. Een opwaartse uitbraakpoging eind april mislukte en dat is vaak een brevet van onvermogen (van de bulls). Aandelenbeleggers die in Wall Street actief zijn zullen de bandbreedte tussen 23.000 en 24.250 actief moeten monitoren om een idee te krijgen of het herstel beklijft. Boven 25.000 krijgt het vertrouwen een nieuwe positieve impuls. Onder 23.000 zal het wantrouwen echter terugkeren. De actuele trendfase mist tot dusver voldoende overtuiging bij zowel de bulls als de bears.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker