TA: ‘Philips, dan is het goed’

Een oude bekende slogan ‘dan is het goed’ van Koninklijke Philips komt weer in herinnering boven na het signaleren van de actuele koersbeweging. Om de techniek te laten werken moeten aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Kon. Philips vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

In het aandeel Kon. Philips wisselen perioden van koersstijgingen en koersdalingen elkaar af. De meest simpele wijze is het beeldscherm raadplegen en op zoek gaan naar een proces van opeenvolgende hogere bodems en toppen voor een stijgende trend en het omgekeerde voor een dalende trend. Een andere manier is kijken naar de hellingshoeken van het 20-daags gemiddelde en het 120-daags gemiddelde. Zijn beiden stijgend, dan is het goed. Bevindt de beurskoers zich er vervolgens boven, dan is het beter. Boven € 36 zegt de grafiek ‘Let’s make things better’.

Kon. Philips vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

ASM International vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel ASMI kent hoge pieken en diepen dalen. Dit jaar staat er gelukkig weer een positief koersresultaat van ruim 50% op het koersenbord. De stijgende roze relatieve sterktelijn illustreert een fase van out performance ten opzichte van de AMX-index. De opwaartse uitbraakpoging dit jaar boven de koerstoppen van 2018 bleek in april dit jaar even te hoog gegrepen, maar na de correctiefase van € 61 naar € 52 blijkt dankzij de positieve kruising boven het 20-daags gemiddelde de aandacht weer te worden gevestigd op een nieuwe uitbraakpoging. Boven € 54 ontstaan weer volop kansen, waarbij de weerstanden rond € 57 en € 61 overigens wel overwonnen moeten worden.

ASM International vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Nadat het 20-uurs gemiddelde afgeleid van de AEX-index op vrijdag 7 juni boven het 120-uurs gemiddelde kruiste, werden de trendwissels in de AEX-index omgezet van dalend naar stijgend. De zwartgekleurde candles illustreren de neutrale trendfasen (lees: mogelijke overgangsfasen). Nu er sprake is van koersherstel, richt het technisch vizier zich op de voormalige draaipunten tijdens de dalingsfase.  De eerste weerstand wordt getest bij de opmaak van dit rapport rond AEX 558. De volgende weerstand bevindt zich bij AEX 563,75 (let op…dit is nabij de koerstop uit 2007 = 563,98). Boven AEX 563,98 mag een nieuwe aanval worden verwacht op de koerstoppen van dit jaar rond AEX 572.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De meest recente Masterclass met Edward Loef – “Herken toppen en bodems in beurskoersen” kunt u hieronder terug kijken:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker