TA: ‘POSTNL in feeststemming’

Twee maanden geleden berichtte Het Financieele Dagblad over een jubelstemming op de Amsterdamse beurs. In de Midkap is het feest voor POSTNL.

POSTNL op maandbasis vanaf 2000

In maart dit jaar was het aandeel PostNL weggezakt naar het laagste koersniveau van deze eeuw. In technische zin was de daling onder de dieptepunten van het afgelopen decennium uiteraard een zeer verontrustende boodschap. Vanaf een beurskoers rond € 1,00 werden aandelenbeleggers in PostNL blij verrast met een terugkeer boven genoemde dieptepunten en zelfs boven de dalende weerstandlijn van de laatste twee jaar. De beurskoers noteert nu rond € 2,45 en dat is ruim 50% boven de beschreven jubelstemming op het damrak van twee maanden geleden. De laatkomers op deze party worden uitgenodigd om de blik te werpen op een stijging naar ca. € 2,80 en misschien wel  € 3,75, als de jubelstemming aanhoudt.

ENPHASE ENERGY (ENPH) vanaf augustus 2019 + 200-daags gemiddelde

Lange termijn beleggers hanteren in de regel een beleggingshorizon van minimaal een jaar tegenwoordig, maar vroeger werd met lange termijn vele jaren bedoeld. Eind november 2019 werd aan beursexperts door LYNX gevraagd naar het ‘verrassingsaandeel’ in 2020. Een absurde vraag, maar wel eentje die thuishoort in een jaarlijkse beleggingstraditie. Het aandeel Enphase Energy (ENPH) werd rond $ 26 geschikt genoeg beoordeeld om positief te verrassen. Eind vorige maand sloot de beurskoers op $ 60,36. Gisteren (5 augustus jl.) werd een hoogste slotkoers opgemaakt bij $ 74,99. Dit signaal geeft boven $ 80 een lange termijn koopbevestiging af. Een verdubbeling vanaf het huidige niveau is niet ondenkbaar bij een notering boven $ 60.

AEX-index vanaf 6 mei 2020

De AEX-index noteert onder de koerstop van de jubelstemming die zich aan het einde van de eerste week in juni voordeed. Inmiddels zijn er twee handelsmaanden verstreken. Op 4 juni dit jaar luidde de aanhef van de technische analyse blog als volgt: AEX terug op piekniveau 2007. Dat piekniveau bleek destijds op 563,98 de opmaat voor een dramatische beurscrisis. Het is natuurlijk gek dat recent het financieel nieuws in het teken staat van economische problemen van historische omvang en de aandelenbeleggers op het Damrak blijven dansen alsof er niets aan de hand is. Mocht straks de nieuwe stijgende steunlijn sneuvelen en de AEX onder 544 wegzakken, dan zou er toch wel reden voor zorg moeten ontstaan.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×