TA: ‘Qualcomm, wat nu?’

Na Intel en Samsung Electronics is het Amerikaanse Qualcomm de grootste fabrikant van processors in de wereld. Nadat de leveringen aan Huawei deze week werden gestaakt, wordt Qualcomm beschuldigd van het overtreden van wettelijke ‘antitrust’-regels. Wat gaat de beurskoers doen?

Qualcomm Inc. (QCOM) vanaf 2013 op weekbasis + 52-weeks BollingerBands

Het aandeel Qualcomm krijgt vandaag een flinke dreun voor de kiezen. Een rechter heeft het bedrijf verzocht om haar licentieovereenkomsten opnieuw te heronderhandelen wegens misbruik van haar dominante marktpositie. Dergelijke uitspraken worden direct in de beurskoers verdisconteerd. De opwaartse uitbraak dit jaar boven de koerstop van 2014 blijkt van korte duur en achteraf beschouwd een ‘bulltrap’. Mislukte opwaartse uitbraken zijn een recept voor teleurstelling, hetgeen de snelheid van de koerscorrectie mede verklaard. Rond $ 70 zouden de verkopers van afgelopen twee jaar nu moeten zorgen voor steun. Zij hebben waarschijnlijk geen kans gezien om van de eerdere rally dit jaar te profiteren. Die kans wordt opnieuw geboden, maar de 52-weeks BollingerBands geeft eerder de voorkeur gunstiger kansen af te wachten na een terugkeer naar het gemiddelde rond $ 63.

Qualcomm Inc. (QCOM) vanaf 2013 op weekbasis + 52-weeks BollingerBands

BARCO  vanaf 2015 op logschaal + relatieve sterkte t.o.v. BEL-20 index

Het Belgische beursgenoteerde BARCO is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in beeldschermen, led-displays en projectoren. Wie op zoek is naar out performers op Euronext Brussel kan uit de stijgende (roze) relatieve sterktelijn afleiden dat de beurskoers van BARCO beter presteert dan de Belgische BEL-20 index. Volgens het handboek technische analyse zijn opwaartse koersuitbraken uit een stijgende trend per definitie positief. Een terugval mag, maar deze hoort in theorie dan beperkt te blijven tot boven de stijgende weerstandlijn van het stijgende trendkanaal. Aan deze voorwaarde voldoet BARCO dus beleggers weten nu waar ze hun blik op kunnen projecteren.

BARCO vanaf 2015 op logschaal + relatieve sterkte t.o.v. BEL-20 index

AEX-index op uurbasis

Het lijkt er steeds sterker op dat de correctiefase die de AEX-index vanaf begin deze maand startte nog een weg verder omlaag te gaan heeft. In de grafiek op uurbasis tekenen zich overwegend lagere koerstoppen af. Het proces van hogere koersbodems tussen 14 mei en gisteren is hedenmiddag duidelijk beëindigd. Als gevolg van de lagere toppen kan een dalend trendkanaal worden getekend om de trendrichting te begeleiden. Parallel aan de dalende weerstandlijn mag een dalende steunlijn worden getrokken. Zodra de AEX onder de 550-punten grens doorzakt mag een daling worden verwacht naar het dieptepunt van 13 mei (= AEX 543,58). Sneuvelt deze horizontale steun, dan richt het vizier zich op de onderkant van het dalende trendkanaal (richting AEX 530).

AEX-index op uurbasis t/m 15:50 uur

De meest recente Masterclass met Edward Loef – “Herken toppen en bodems in beurskoersen” kunt u hieronder terug kijken:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker