TA: ‘Randstad loont bij stijgende trend’

Het aandeel Randstad Holding staat vandaag positief in de belangstelling. Een maand geleden nog leek het uitzendconcern nog in technische zin uit de gratie te geraken. Beleggers en analisten moeten net als uitzendkrachten zich flexibel kunnen opstellen om succesvol te kunnen werken.

Randstad Holding + waardegroei bij toepassing koersgemiddelden

Het aandeel Randstad Holding noteert momenteel rond € 51,26 op vergelijkbare hoogte als in het derde kwartaal van 1999. Het koersverloop van Randstad Holding kende in de afgelopen jaren een nogal wispelturig koersverloop, waardoor het vrij lastig is om met aan- en verkopen beter te presteren dan de ‘buy & hold’-strategie. Toch blijkt een stijging van ca. 150% in 20 jaar tijd mogelijk te zijn geweest door uitsluitend te beleggen bij een beurskoers boven het afgeleide 24-weeks gemiddelde in combinatie met een 4-weeks gemiddelde boven een 24-weeks gemiddelde. Geen posities zijn van toepassing bij het spiegelbeeld van deze formule. Dalende trends worden gemeden, terwijl er geld verdiend wordt in tijden van (terugkerend) vertrouwen (zoals nu weer van toepassing is).

Xilinx (XNLX) vanaf mei 2009 + koersperformance afgezet tegen Nasdaq-100 index

Het Amerikaanse beursgenoteerde Xilinx (XNLX) steelt in de Verenigde Staten dit jaar de show. Xilinx is een technologiebedrijf gespecialiseerd in zgn. ‘programmeerbare logica-chips’ en heeft er dit jaar al een rally van ca. 65% op zitten. Vergelijk dat eens met de bijna 25% koerswinst in de Nasdaq-100 index. In tegenstelling tot de Nasdaq-100 index had Xilinx van de koersdaling eind 2018 geen last. Hierdoor is een einde gekomen aan een fase van meerjarige underperformance. Nu de Nasdaq-100 index op uitbraakniveaus is beland wordt een focus op outperformers nog interessanter. Noteer Xilinx want de koersgrafiek illustreert dat dit een logische conclusie is.

Nasdaq-100 index vanaf 2018 + RSI(14)

Het is altijd spannend bij opwaartse koersuitbraken. Wordt de stijgende trend voortgezet of blijkt de uitbraak ‘vals’? Na de opwaartse uitbraak op 9 maart 2018 duidden slotkoersen onder de openingskoersen op een valse uitbraak. De koerstoppen in de periode juni t/m augustus 2018 boven de vorige hoogtepunten kregen te maken met neerwaartse reacties onder de vorige koerstoppen, maar het patroon van hogere bodems bleef tot oktober 2018 intact. De stijgende steunlijn in de Nasdaq-100 index geeft nu nauwelijks ruimte voor een neerwaartse reactie. Daarentegen blijken dalingen onder een stijgend 20-daags gemiddelde vaak een tijdelijk fenomeen. Boven 7500 behoudt de Nasdaq-100 daarom het voordeel van de twijfel. Maar de hoge RSI-waardering dwingt tegelijkertijd die 7500-puntengrens als stoploss-grens te hanteren voor haussegedachten.

Kijk hier de masterclass over Technische Analyse terug:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker