TA van Edward Loef: ‘Salesforce.com niet forceren’

Drie dagen geleden werd o.a. het aandeel Salesforce betiteld als ‘een aandeel dat de spreekwoordelijke kar kan trekken’. De koers steeg met 26%.

Salesforce.com

Bij de opmaak van de technische analyse blog op 25 augustus 2020 noteerde het aandeel Salesforce.com rond $ 212,67. Nog niet eerder stond de beurskoers zo hoog. De grafiek op uurbasis liet een uitbraak zien boven de koerstop van 6 augustus jongstleden en bevestigde daardoor de opgaande trend. Koersuitbraken naar 20-daags hoogste koersniveaus voorspellen niets, maar bevestigen wel dat er na een fase van consolidatie weer nieuwe investeerders de markt betreden die bereid zijn om tegen hogere beurskoersen in te stappen. Hoogtevrees is niet nodig, want met de aanname dat de beurskoers vervolgens niet meer mag terugvallen onder de horizontale weerstandlijn is een spelregel ervoor zorgt dat men precies weet welke risicomarge acceptabel is.

Salesforce.com op dagbasis in de afgelopen zes maanden + 20-daags BollingerBands

Beleggers en traders kunnen de markt niet naar hun hand zetten (lees: ‘manipuleren’). Wat beleggers en traders wel kunnen doen is het stellen van voorwaarden met als denkrichting ‘wat als?’.

Als dat ‘wat als’ zich voordoet, hetgeen uiteraard door de markt wordt bepaald, dan krijgen beleggers en traders een idee wat te doen. Wat nu als de dagrange tussen hoogste en laagste notering wordt opgemaakt tussen de hoogste en laagste beursnotering van de vorige handelssessie (zie fotomoment koersgrafiek). Zo’n ‘inside bar’ op slotkoersbasis zou duiden op een top. Vooral bij een hoog-laag beursnotering buiten de bandbreedte van de 20-daags BollingerBands.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De Dow Jones Industrial Average heeft twee maanden geworsteld om de opgaande lijn weer zichtbaar op te pakken. Op 11 augustus jongstleden werd de koerstop van 8 juni jl. gepasseerd. Het weerstandsniveau heeft daarna de rol van nieuwe steun op zich genomen, want de terugval in de afgelopen twee weken werd opgevangen rond de koerstop van 8 juni. Vervolgens zien we nieuwe hoogtepunten ontstaan en dat prikkelt het idee van een opwaartse versnellingsfase naar ca. 30.000-puntengrens in de loop van de komende weken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker