TA: ‘Royal Dutch op het randje’

In de afgelopen tien handelsdagen verloor Royal Dutch Shell slechts 1,5% van haar beurswaarde. De olieprijzen daalden gemiddelde met 30%.

Royal Dutch Shell

De beurskoers van het aandeel Royal Dutch Shell bevindt zich op de rand van een meerjarig zijwaarts koerspatroon. In de afgelopen 17 jaar slingerde de beurskoers tussen ca. € 16,50 en ca. € 31 heen en weer. In de afgelopen maand daalde Royal Dutch Shell even naar € 10,30 maar de slotkoers werd in maart gezet afgerond op $ 16,30. De breukmarge op basis van maandelijkse slotkoersen bleef daardoor beperkt tot minder dan twee procent. Het lijkt er dus op dat de beweging onder de meerjarige steun  is mislukt. De winst deze maand rond € 18,57 werd echter niet vastgehouden. De toekomst van Royal Dutch oogt als een dubbeltje op z’n kant.

ArcelorMittal

De beurskoers van staalconcern ArcelorMittal lijkt een alternatief dubbeltje op z’n kant. In februari 2016 ontstond er een bodem in het koersverloop nabij € 6,03. Dit koersniveau werd op 19 maart bij een intraday notering op € 5,98 en een slotkoers op € 6,46 op 18 maart succesvol getest. Sindsdien toont de beurskoers van ArcelorMittal op het aandeel Royal Dutch de grootste procentuele stijging. De stoom is daardoor even van de ketel, maar het blijft heet onder de voeten wanneer de trend van de afgelopen jaren in ogenschouw wordt genomen. Toch lijkt er ruimte voor een verder koersherstel naar ca. € 11,50. De beurskoers lijkt nog wat ijzers in het vuur te hebben voor ca. 20% koersstijging.

AEX-index op uurbasis vanaf eind 2019

Langzaam kruipt de AEX-index omhoog. Het einde van de maand april nadert en daarmee tevens het einde van de statistisch beste zesmaands periode op basis van lange termijn statistieken. In de dalingsfase is een koersgat in de grafiek ontstaan bij o.a. een indexstand op 528,49. De AEX-index maakt nu aanstalten om deze ‘gap’ met beursnoteringen te gaan vullen. Er ligt echter ook nog een ‘gap’ bij 477. Het koersherstel in de afgelopen weken verloopt overigens niet erg enthousiast. Het lijkt daarom raadzaam om tijdens dagen van ‘sterkte’ tactisch als verkoopgelegenheid te omarmen en daarna momenten van zwakte weer als koopkans.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker