TA: ‘Solliciteren naar kansen of risico’s’

Hoewel het coronavirus de wereld nog niet uit is anticiperen de beurskoersen van twee bekende uitzendconcerns op een terugkeer naar veiliger beurstrends.

Randstad Holding op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Over welke vaardigheden moet de (post)corona belegger beschikken om weer veilig op de beurs terug te keren. Een eerste vereiste is enige behendigheid met potlood en lineaal en ruitjespapier. Trek langs de bodems in de koersgrafiek een doorgetrokken lijn en je krijgt een idee waar steun (lees: vraag) en weerstand (lees: aanbod) verwacht mag worden. Zorg wel voor zoveel mogelijk symmetrie tussen steun- en weerstandlijn en je krijgt een beeld van toekomstige koersdoelen. Een tweede vereiste is uiteraard wel discipline in het accepteren van theoretische trendprincipes. De sprong hedenochtend in het aandeel Randstad Holding laat een gat in de grafiek op uurbasis achter. Het ziet ernaar uit dat veel beleggers vertrouwen hebben in een verdere koersstijging naar ca. € 49.

Adecco op dagbasis in 2020

De filosofie van trendlijnen langs bodems lijkt door beleggers in aandelen Adecco te worden geaccepteerd. In de afgelopen weken werd de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems van maart en in mei dit jaar succesvol getest. Dat wil zeggen: bij het raken van deze trendlijn werden koopacties geactiveerd om het aanbod op te vangen. Het gevolg daarvan zien we terug in recente hogere bodems. Een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. Met die filosofie in het achterhoofd is er opeens veel stijgingspotentieel naar de bovenkant van een evenwijdig aan de stijgende steunlijn getrokken weerstandlijn langs de top van juni. Dit lijkt op een serieuze sollicitatie naar CHF 58.

AEX op uurbasis

AEX op uurbasis

De uurgrafiek van de AEX-index toont mogelijk een ‘ending diagonal’-patroon. De stijgende wig geldt in theorie als negatieve continuatiepatroon tijdens een dalende trend of als eindpatroon na een stijgingsfase. Kenmerkend is de convergentie tussen steun- en weerstandlijn. Verraderlijk en niet ongebruikelijk is de zgn. ‘throw-over’, een kortstondig uitbraakpoging die uiteindelijk mislukt. De reactie die hierop volgt is doorgaans een gemeen felle fase van winstnemingen met eigenschappen van een vrije val. Tot zover de technische heorie. De praktijk moet uitwijzen wat er klopt van deze beschrijving. Er bestaan geen garanties, enkel eventueel stoploss-grenzen die toegepast kunnen worden als vangrail voor het geval een scherpe U-bocht wordt ingedraaid.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker