TA van Edward Loef: ‘SPECULANTEN OPGELET!’

De beurskoers van TESLA ging gisteren met 21% onderuit. De reactie volgt op een koersstijging in de afgelopen maanden van honderden procenten.

TESLA Inc. op weekbasis vanaf medio 2010 (log-schaal) + procentuele veranderingen op weekbasis

Het aandeel Tesla (TSLA) wordt in tegenstelling tot de hooggespannen verwachtingen nog niet opgenomen in de S&P 500 index. Hierdoor daalde de beurskoers gisteren met ruim $ 88 naar ca. $ 330 (= grootste dagverlies in Tesla). De hoogste notering werd vorige week bereikt bij $ 502,49. Het oorspronkelijke koersdoel op $ 2500 vermeld in de TA-blog op 7 augustus is rekening gehouden met de aandelensplitsing 5:1 is bereikt. Nu volgt de gebruikelijke reactie terug naar de bovenkant van het meerjarige stijgende trendkanaal dat in zich in de grafiek op logaritmische schaal aftekent. TESLA-liefhebbers en TESLA-investeerders mogen positief blijven, tenzij de beurskoers dit jaar terugvalt onder $ 273 (= dieptepunt augustus 2020).

SERES THERAPEUTICS (MCRB) in 2020 op dagbasis

Het is van groot belang dat investeerders en speculanten precies weten waarin ze zich positioneren bij een aankoop op de beurs. Fundamentele analyse is waanzinnig belangrijk! Dat geldt in het bijzonder voor relatief onbekende beursgenoteerde bedrijven, zoals het aan de Nasdaq genoteerde SERES Therapeutics (MCRB). De technisch analyse verdiept zich zelden of nooit in de vraag waarom beurskoersen stijgen of dalen. Wel is er oog voor koerspatronen, zoals de symmetrische driehoek. Dit patroon tekent zich nu af in het aandeel SERES Therapeutics en de conclusie uit het patronenboek luidt als volgt: in 75% van de waarnemingen van symmetrische driehoeken is sprake van een continuatiepatroon. Het koersdoel wordt daardoor $ 50 bij een actuele koers rond $ 23,40.

MSCI USD WORLD INDEX vanaf september 2017

Drie jaar geleden publiceerde The Economist begin oktober 2017 een omslagartikel over een stierenmarkt in van alles en nog wat. Enkele maanden later piekte de MSCI USD World Index. Deze wereldwijdgespreide aandelenindex geldt voor menig vermogensbeheerder en fondsmanager als maatstaf voor het meten van koersprestaties in internationaal gespreide aandelenportefeuilles. Volgens recent onderzoek zijn beursanalisten een uitstervende beroepsgroep. De vraag is wie er dan nog kijkt technische analyse als hulpmiddel voor mogelijke belangrijke draaipunten in het aandelensentiment. Is het toeval dat opeens de beurskoersen wereldwijd in de afgelopen dagen begonnen te dalen? Self-fulfilling prophecy of niet, de grafiek vertelt meer dan duizend analisten.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker