TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

Eind vorige maand viel de beurskoers van Air France-KLM terug naar het laagste waarderingsniveau in acht jaar. Toch richt de beurskoers zich weer op. Dat is hoopgevend.

Aandeel Air France-KLM op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In juni 2012 taxiede de beurskoers van Air France-KLM nipt boven de € 3,00. Eind vorige maand bevond het aandeel zich in een glijvlucht en leek hetzelfde vluchtschema erbij gepakt te moeten worden. De technische conclusie hintte echter op 31 juli op een ‘last minute’-prijskaartje met kans op een vorm van laagste prijsgarantie. De twee rode pijlen in de koersgrafiek op uurbasis wezen aspirant aandelenbeleggers in Air France-KLM de weg richting een ‘low budget’-prijs bij ca. € 3,54. De beurskoers van Air France-KLM is zojuist tot boven de € 4,00 gestegen. De koersbeweging onder € 3,50 blijkt van korte duur. Onze blauwe trots KLM laat zich niet gemakkelijk kisten. Een fijne waarneming.

Pharming Group nog geen technische doorbraak

Het aandeel Pharming Group is, dankzij een koerssprong van ca. 10% bij het schrijven van deze technische analyse, een interessant aandeel voor een nadere beoordeling. Uitzoomen lijkt van belang. De meerjarige koersgrafiek afgebeeld op logaritmische schaal toont een stijgende steunlijn, die in maart van dit jaar extra betekenis krijgt. Op koersniveaus van iets onder de € 0,80 werden in 2018 en 2019 bodems gevormd als springplank voor een verdubbeling van de beurskoers naar € 1.60. De koerssprong vorige week geschiedde binnen een driehoekformatie. Veel stelt het nog niet voor, maar het trekt genoeg aandacht om Pharming op de watchlist te plaatsen voor een koersuitbraak boven de € 1,30 bij noteringen boven de € 0,85.

AEX-index 5 minutengrafiek vanaf 3 augustus 2020 t/m 10 augustus 16:10 uur

Op 3 augustus jongstleden werd een dubbele bodem in de AEX-index gevormd rond een indexstand van 544,50 – 546,00. In de eerste drie handelsdagen van de eerste handelsweek blijkt er sprake van een flink herstel naar ca. 566. Een slechte start op 6 augustus deed de stijgende steunlijn echter sneuvelen. Er is inmiddels een waaier aan steunlijnen gesneuveld en er tekent zich nu zijwaartse trend af met per saldo verkoopdruk. Een vierde steunlijn sneuvelde vandaag. De horizontale steun rond AEX 555 is verreweg de belangrijkste steun voor handelaren met een tradinghorizon van enkele handelsdagen. Onder de rode dalende weerstandslijn dreigt een terugval naar ca. 545 in de loop van deze week.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker