TA: ‘TAKEAWAY technische uitbraakkandidaat’

Elke dag opnieuw willen consumenten gemak. Eten bestellen we steeds meer online. En datzelfde geldt voor het online zicht krijgen op de smaakmakers op het Damrak.

TAKEAWAY vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Als je als belegger moet kiezen uit een menu vol verschillende gerechten, dan kan het lastig zijn om goede keuzes te maken. Tenzij je natuurlijk vooraf al weet wat je erg lekker vindt. Deze denkrichting zou ook moeten gelden voor beleggers. De meeste beleggers willen profiteren van stijgende koersen. En dus kijken we welke aandelen voldoen aan de criteria voor stijgende trends. Het aandeel Takeaway noteert boven haar afgeleide 20/120-daags gemiddelden met stijgende gemiddelden. Daarnaast tekent zich een omgekeerd hoofdschouderpatroon af, waarvan het technisch receptenboek vermeldt dat het hier een continuatiepatroon betreft. Een stijgingsscenario richting € 105 maakt het dan wel heel verleidelijk om een kooporder door te bellen.

PUMA op weekbasis vanaf 2010 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 index

Het Duitse Puma kent iedereen met een sportieve achtergrond. Aandelenbeleggers in Puma hebben jarenlang een sukkeldrafje gelopen tot ca. vijf jaar geleden. Wat precies de aanleiding is geweest doet er voor de chartist niet toe, feit is dat sinds de zomer in 2015 een geweldige aandelensprint is ingezet. Deze week werd een nieuw record in de beurskoers gevestigd. Hoelang deze topconditie aanhoudt weet niemand, maar ook dat is niet interessant. Het feit, dat de relatieve sterktelijn ten opzichte van de Europese DJ Stoxx index ook een nieuw record bereikt, is in principe voldoende om te constateren dat hier sprake is van een outperformer in de Europese aandelenregio.

AEX-index vanaf 2 januari op dagbasis t/m hedenmiddag 16:10 uur

De AEX-index lijkt nu richting te kiezen naar de 600-puntengrens. Na de dubbele top rond 615/616 is zojuist een bodemniveau rond 607 neerwaarts gepasseerd. Deze lagere bodem volgt na een lagere top in de afgelopen 48 uur waardoor zich een kortetermijn dalend trendkanaal aftekent. Ook is een tweede stijgende steunlijn (zie ook grafiek gisteren) neerwaarts afgebroken en dat wijst op een verandering van richting. De tradingrange wordt nu dus vastgesteld tussen ca. 602 en 616. Een uitbraak uit deze range leidt vermoedelijk tot een trendmatige beweging van ca. 14 indexpunten. De zorgen omtrent een naderende correctiefase naar AEX 586-588 nemen nu toe.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker