TA: ‘Technische krachtsinspanningen’

Terwijl de AEX-index uitbreekt boven de koerstop van vorig jaar, moeten de aandeelhouders van Basic-Fit en Randstad nog werken aan hun technieken voor een betere krachtsinspanning.

Randstad Holding vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Randstad Holding voelt het wel en wee van de economische groei als geen ander. De dalingsfase vorig jaar maakte duidelijk dat de hoogconjunctuur achter ons ligt. De herstelbeweging dit jaar blijkt echter nog overtuigingskracht te missen. In de afgelopen maanden zijn twee lagere toppen tot stand gekomen en blijkt het stijgende trendkanaal deze maand te sneuvelen. Het (blauwe) 20-daags gemiddelde kruist nu ook onder het (rode) 120-daags gemiddelde. Het voortschrijdend inzicht van deze combinatietechniek zet daarom vraagtekens bij de actuele herstelpoging. Tot aan € 49 is er in technische zin sprake van een gebruikelijke terugtest van de gebroken stijgende steunlijn. Er is een grotere krachtsinspanning nodig voor duurzaam herstel.

Randstad Holding vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

BASIC-FIT vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De aandeelhouders van Basic-Fit blijken in technische zin heel wat fitter dan de investeerders in het hierboven beschreven Randstad Holding. De beurskoers van Basic-Fit steeg gisteren naar € 32,45. Dit niveau komt overeen met de intraday hoogste notering op 18 april dit jaar en blijkt iets hoger dan de koerstop op 6 augustus 2018 (= € 32,40). De poging in september 2018 om de € 32,40-grens te passeren mislukte, waarna een daling volgde naar € 23,80. Vandaag zakt de beurskoers van Basic-Fit naar het laagste niveau van deze maand. De krachtsinspanning om hogere niveaus op te zoeken schiet tekort. Tussen € 29 en € 30 moet de beurskoers van Basic-Fit weer zien op te krabbelen. Indien steun uitblijft, dan moet worden gevreesd voor een terugval richting € 24 later dit jaar.

BASIC-FIT vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De koerstop op 576,90 vorig jaar in de AEX-index werden hedenochtend met een krachtige uitbraak gepasseerd. De grafiek op uurbasis toont een stijgend trendkanaal met een stijgingspotentieel voor de AEX-index tot indexniveaus tussen 590 en 595 in de loop van deze week. De opwaartse uitbraak boven 576,90 lijkt vooral te danken aan twee aandelen, zijnde ASML Holding en Kon.Philips. Het technisch positieve beeld wordt nog niet ondersteund door de grote broer, zijnde de Europese Dow Jones Stoxx 600 index die nog ca. 3% moet stijgen om de koerstop uit 2018 te evenaren. Het blijft dus spannend voor de AEX-beleggers bij indexstanden tussen 575 en 595.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker