TA: ‘Technische post van PostNL’

Vroeger toen men op vakantie zonder mobieltje ging vroegen de thuisblijvers zich wel eens af hoe het de vakantiegangers verging. Een belletje of ansichtkaart moest dan een beeld schetsen.

POSTNL vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Tegenwoordig tastten noch de thuisblijvers noch de kampeerders niet meer in het duister. De techniek staat voor niets. Met een simpele app op je mobieltje wordt je automatisch op de hoogte gesteld door een ‘alert’ die je zelf hebt geactiveerd. De postbode die het beleggersweekblad met de laagste aan- en verkooptips verzorgt is allang uit het straatbeeld verdwenen. Zelf had ik bedacht om een seintje te willen krijgen in de app als de beurskoers uitbreekt naar een 20-daags hoogtepunt. Vandaag was het zover. En dan toont de grafiek ruimte voor koersherstel tot ca. € 1,90. Bij een actuele koers rond € 1,70 zou er dus bijna 12% koerspotentie bestaan. Fijn om te weten, want tegen de tijd dat de ansichtkaart met zo’n zonnig bericht thuisbezorgd wordt is dit handelsweetje wellicht ‘oud nieuws’.

POSTNL vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

ArcelorMittal vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Ook op de beurs moet je het ijzer smeden als het heet is. Het aandeel ArcelorMittal is voor actieve handelaren op de beurs een geweldig instrument om in te speculeren. Er zit immers lekker veel beweging in de beurskoers. Het is alleen wel vervelend om vast te stellen dat ArcelorMittal met een daling van ca. 30% dit jaar de rode lantaarndrager is. De beurskoers noteert vrijwel voortdurend dit jaar onder het lange termijn 120-daags gemiddelde met regelmatige afkoelingsverschijnselen onder het korte termijn 20-daags gemiddelde. Zowel in absolute als relatieve zin is ArcelorMittal een onderpresteerder, zo blijkt uit de beurskoers en relatieve sterktelijn. ArcelorMittal is goedbeschouwd een aandeel waar niemand de handen aan zou willen of moeten branden.

ArcelorMittal vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

AEX-index op dagbasis vanaf eind mei 2019

Tot 30 juli dit jaar was de korte termijn opgaande trend in de AEX-index intact. De trendbreuk op 30 juli signaleerde een verandering van richting. Degenen die zich bereid toonden tot aanpassing van de trendvolgende posities weten dat je flexibel moet zijn op de beurs want verandering is de enige constante. Tijdens de correctiebeweging naar het dieptepunt gisteren op 534,87 zijn er twee koersgaten ontstaan. Bij de daling onder de gestippelde stijgende steunlijn (afkomstig van het dieptepunt uit 2016) blijken alle noteringen boven 564,98 op een eiland achtergebleven. Immers, er is sprake van een ‘gap up’ op 1 juli en ‘gap down’ op 2 augustus. Het koersgat bij AEX 553,04 zal wellicht opgevuld worden in een technisch herstel. Maar een brug slaan naar 564,98 zit er waarschijnlijk niet meer in.

AEX-index op dagbasis vanaf eind mei 2019

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×