TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

Trendvolgers weten dat de beurskoersen vroeg of laat terugkeren naar hun koersgemiddelden. Drie aandelen zijn vandaag geselecteerd als mogelijke kandidaat voor zo’n terugkeer.

Amazon.com (AMZN) + 20/120-daags BollingerBands + relatieve sterkte index

De Amerikaanse Nasdaq-100 index vestigde in de afgelopen 24 uur intraday een recordhoogte, maar sloot op de eerste handelsdag van deze week met een dagverlies van iets meer dan 2%. Niet schokkend natuurlijk. Eerder gezond na de rallyfase in de afgelopen twee weken. Het aandeel Amazon.com (AMZN) testte de bovenkant van haar stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden, maar viel terug onder de 20-daags BollingersBand in een ‘overbought’-conditie volgens de gangbare meting in de relatieve sterkte index (RSI) boven 70. Deze mate van overwaardering blijkt in de afgelopen weken vergelijkbaar met de (te) dure condities in de eerste helft van februari. Wanneer Amazon.com vatbaar wordt voor winstnemingen, dan kan het aandeel op retour naar haar gemiddelden.

Apple Inc. (AAPL) + 20/120-daags BollingerBands + relatieve sterkte index

Het aandeel Apple Inc. (AAPL) wist ook een nieuw recordniveau te vestigen, echter aan het einde van de handelsdag sloot de beurskoers op $ 381,91 en daardoor onder de openingskoers ($ 389,06) en de intraday hoogste stand op $ 399,82. Deze winstnemingen leiden tot een lagere top in de relatieve sterkte index (RSI) die toch al een paar weken verzwakte. De beurskoers sloot nog wel iets boven de bandbreedte van de 120-daags BollingerBands. Er wordt dus een ongezonde spanning opgebouwd die onvermijdelijk tot een (forse) reactie aanleiding kan geven. Een reactie naar $ 310 zou dan ook niet anders als “een gezonde correctie’ betiteld mogen worden.

EBAY INC. + 20/120-daags BollingerBands + relatieve sterkte index

In de afgelopen vier handelsweken steeg de beurskoers van het aandeel EBAY van $ 46,94 naar $ 60,53 eind vorige week. De afstand tussen de openings- en slotkoers op weekbasis werden in deze rally steeds groter. In de periode 25 juni t/m 9 juli werd dagenlang de ene na de andere dagwinst bijgeschreven. Geen worden dat in deze periode het aandeel EBAY zich boven de afgeleide 20-daags en 120-daags BollingerBands wist te handhaven. Bij een RSI-waardering afgelopen vrijdag boven 88 nemen de risico’s steeds meer toe. Een 10% koersreactie naar $ 53 waar het 20-daags gemiddelde zich momenteel beweegt zou gunstiger kansen moeten bieden dan het springen op de bekende rijdende trein.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×