TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

Afgelopen vrijdag werd automobielbedrijf Tesla in het kennisportaal onder de loep genomen. Vandaag aandacht voor een technisch pitstop met ook een snelle blik op Ferrari.

TESLA INC. op weekbasis + 40-weeks gemiddelde + procentuele afwijking t.o.v. 40-weeks gemiddelde

Het is voor het automobielbedrijf Tesla Inc. (TSLA) soms een variant van rennen of stilstaan. In de afgelopen 12 maanden is het aandeel van $ 227 naar $ 1750 gestegen. Tussentijds kreeg de Tesla dit jaar heel kort te maken met een slinger in de rally van $ 968 naar $ 350, maar aandelenbeleggers gaven afgelopen vier maanden vol gas met als resultaat een koersstijging van ca. 400%. Hierdoor is de procentuele afwijking van de beurskoers ten opzichte van het 40-weeks gemiddelde (zeg maar het populaire 200-daags gemiddelde) weer tot recordhoogte gestegen. De relatieve sterkte index blijft in deze rally op weekbasis achter, terwijl de bovenkant van het meerjarige stijgende trendkanaal is bereikt. Dat nodigt uit voor een pitstop en mogelijk zelfs een uitstapmomentje.

Ferrari vanaf 2018 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Wellicht heeft u afgelopen weekend naar de Grand Prix gekeken van de Formule 1 in Oostenrijk. Na afloop werd in de racesport meewarig het hoofd geschud over de performance van het team Ferrari. Op de beurs lijken de aandelenbeleggers al geanticipeerd te hebben op de tegenvallende snelheid. De beurskoers van het aandeel Ferrari blijkt in de getoonde koersgrafiek tot aan het dieptepunt van de coronacrash op de beurs duidelijk beter te presteren dan de Europese DJ Stoxx 600 index, maar bij het optrekken van de beurskoersen is er sindsdien opeens geen sprake meer van een koppositie. De terugval naar de prestaties van het algemene beursklassement zijn ondanks de recente rally geen bijzondere aanbeveling.

AEX-index op uurbasis + MACD-histogram afgelopen drie maanden

Deze week lijkt een belangrijke week te gaan worden voor trendvolgers in de AEX-index. Het goede nieuws is de stijgende trend in het proces van hogere bodems en hogere toppen in de afgelopen weken. Het slechte nieuws is de vertraging het proces van toppen. Hierdoor vlakt de weerstandlijn af en ontstaat er een (bearish) wigpatroon. De koerstoppen na 8 juni dit jaar in het MACD-histogram liggen gaandeweg lager. De animo om te kopen lijkt gaandeweg richting verkopen te worden verlegd. De AEX-index beweegt nu tussen ca. 567 en 580. De laatste opleving inspireert nauwelijks. Mocht de AEX onder 565 wegzakken, dan wordt een verraderlijk diep moeras van koersellende betreden.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker