TA: ‘TEXAS INSTRUMENTS becijfert hoger koersdoel’

Na de 800-punten koersdaling in de Dow Jones Industrials Average wordt het hoe dan ook aantrekkelijker om te kopen. Texas Instruments berekent alvast mooie uitkomsten.

TEXAS INSTRUMENTS (TXN) + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

In de afgelopen jaren blijkt het aandeel Texas Instruments relatief gunstiger gepresteerd te hebben dan de Nasdaq-100 index (zie roze relatieve sterktelijn vanaf augustus 2015). In de tweede helft van juli werd de outperformance opnieuw bevestigd na de opwaartse koersuitbraak boven de koerstoppen die na 2018 werden gezet rond $ 120. In de koersgrafiek van Texas Instruments is in de afgelopen anderhalf jaar een omgekeerd (H)oofd(S)chouderpatroon voltooid. Deze koersformatie staat bekend als continuatiepatroon. De afstand tussen de bodem (rond $ 90) en de neklijn mag in theorie na de uitbraak boven $ 120 worden omgeklapt naar boven. De aandeelhouders van Texas Instruments berekenen dus $ 150 als technisch koersdoel. Steun mag worden verwacht bij de meerjarige stijgende steunlijn rond $ 110. Het rekenmachientje becijfert bij $ 120 een rendement-/risico-ratio van 3:1.

AEGON vanaf 2016 + 20/120-daags gemiddelden

De forse daling in het aandeel AEGON komt in technische zin niet helemaal onverwacht. In de afgelopen negen maanden bewoog de beurskoers boven € 4,00 maar daar kwam op 6 augustus jongstleden een einde aan. In de daarop volgende zes handelsdagen gleed de beurskoers steeds verder weg. De koopjesjagers die Aegon in december 2018 en juni dit jaar overeind hielden bleven weg. Nieuwe 12-maands dieptepunten zijn zelden een teken van goeds. Klaarblijkelijk had de markt het vertrouwen verloren. Na vandaag zal de (technische) situatie er niet veel beter op worden. Langetermijnbeleggers kijken nu vermoedelijk uit naar het dieptepunt uit 2016 tussen € 3,00 en € 3,10.

AEX-index  vanaf december 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De AEX-index opende hedenochtend op 537,37 en zakte gaandeweg onder het dieptepunt van juni dit jaar (< 534,47). Intraday werd 528,68 als laagste notering gezet waarna een herstel inzette tot boven het dieptepunt van juni. Bij de opmaak van deze blog op donderdagmiddag na 16:00 uur is een hamerpatroon zichtbaar. De correctiebodem van juni lijkt dus succesvol als (tijdelijke) steun te acteren. Er ligt nog een koersgat onder het (rode) 120-daags gemiddelde dat bij een indexstand op 553,04 opgevuld zou moeten of kunnen worden. Een tijdelijk herstel in aanloop naar een negatieve kruising in het 20/120-daags gemiddelde is voorlopig hat maximaal haalbare.

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker