TA: ‘Texas Instruments versus Intel’

Afgelopen week kreeg probeerde het aandeel Intel Corp. (INTC) uit te breken boven de koerstop van vorig jaar, maar werd geconfronteerd met een forse afstraffing. Mogelijk is het aandeel Texas Instruments meer geschikt voor een opwaartse uitbraak.

Intel Corp. vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Texas Instruments

Of een aandeel koopwaardig is hangt af van de aankoopcriteria. Er zijn talrijke fundamentele argumenten die onder- of overwaarderingen uit de cijferbrij blootleggen, maar daarnaast zijn er uiteraard ook de technische redenen om hetzelfde doel te bereiken. In dit kader kan worden vastgesteld dat het rode 120-daags gemiddelde afgeleid van de beurskoers van Intel Corp. aangeeft dat beleggers wel vertrouwen hebben gehad in de toekomstperspectieven. Een daling onder de 120-dagenlijn zou een argument zijn voor een technische onderwaardering. Zolang het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde noteert, biedt zo’n onderwaardering beleggingskansen. In relatieve zin presteerde Intel afgelopen 12 maanden niet veel beter of slechter dan Texas Instruments (zie roze lijn).

Intel Corp. vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Texas Instruments

Texas Instruments (TXN)

Terwijl het aandeel Intel Corp. nog onder haar recordniveau uit het kalenderjaar 2000 noteert, wist het aandeel Texas Instruments afgelopen jaar haar recordstand te verbeteren. De terugval die eind 2018 plaatsvond gaf klaarblijkelijk voldoende aanleiding voor een nieuwe rally. Het is een mooi voorbeeld van een oude weerstand die als nieuwe steun acteert. Dit was feitelijk ook wel te verwachten gelet op het stijgende trendkanaal van de afgelopen 10 jaar. Texas Instruments staat nu weer op het punt om nieuwe recordstanden te vestigen (boven $ 120,75). De relatieve sterktelijn ten opzichte van de S&P 500 index is al enkele jaren stijgend. Alles bij elkaar gecalculeerd oogt het toekomstperspectief voor Texas Instruments bovengemiddeld positief.

Texas Instruments (TXN)

Dow Jones Industrial Average vanaf 2018

Op 26 januari 2018 werd in de Dow Jones Industrial Average intraday een hoogste notering bereikt bij een indexstand op 26.616,71. Een week geleden (23 april 2019) sloot de Dow Jones Industrial Average op 26.656,39. Sindsdien lijkt sprake van enige aarzeling. Na de eerste reactie eind februari t/m begin maart toont de Dow Jones Index een stijging bestaande uit drie golven onderbroken door twee correcties. Dat is een typisch complete ‘Elliott Wave’-golfslag. Ook lijkt er sprake van een zgn. ‘ending diagonal’ ook wel bekend als de ‘rising wedge’. De afloop van de ‘Elliott Wave’ en het wigpatroon is typisch negatief. Daarom lijkt een reactie naar de maartbodem (= 25.208) nabij.

Dow Jones Industrial Average vanaf 2018

Kijk hier de masterclass over Technische Analyse terug:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×