TA: ‘TKH Group technisch in een draaideur’

Het aandeel TKH Group toont vandaag een respectabele koersstijging. De technische vraag is echter of deze stijging wel door de ‘draai’deur kan voor meer opluchting.

TKH GROUP op weekbasis vanaf 2015 + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel TKH Group meldde vandaag over de omzet en resultaten in het eerste kwartaal. De beurskoers opende boven de hoogste notering van een handelsdag eerder en bouwt de koerswinst verder uit. Er is op 22 april een hogere intraday bodem geplaatst boven de vorige hogere intraday bodem van 15 april. Twee hogere bodems zijn na de dubbele bodem in maart extra veelbelovend. De recente eerste ‘oversold’-waardering in de relatieve sterkte index (RSI) in de afgelopen vijf jaar is een mooi voorwaarde om meer lucht te krijgen voor een sprong naar boven. Het (gebroken) steunniveau rond € 30 van de kalenderjaren 2015 en 2016 kan de draaideur blijken voor een terugkerende zwakte. Maar eenmaal boven € 30 ontstaan er opeens perspectieven voor een klim naar € 40.

TWITTER INC. (TWTR) op dagbasis vanaf april 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De beurskoers van Twitter Inc. (TWTR) beweegt in de afgelopen maanden in een dalend trendkanaal. In maart blijkt de dalende steunlijn succesvol getest. Een terugval in april werd vervolgens keurig opnieuw opgevangen op de dalende steunlijn. Na de 10% koerssprong gisteren is wederom een hogere bodem gezet. Er tekent zich nu een stijgend kortetermijn trendkanaal af, hetgeen positief lijkt. Echter, onder de bodemniveaus van november afgerond bij $ 29 kunnen de kopers van dat moment natuurlijk ook besluiten om ‘break even’ afscheid te nemen. Het zal niet de eerste keer dat beleggers even geen zin meer hebben al dat getwitter en alle aanverwante onzekerheden die horen bij hoop en vrees.

AEX-index o.b.v. 30 minuten in april 2020

Verandering is in de technische analyse de enige constante. Het is soms hollen en daarna weer stilstaan. Grote en kleine bewegingen wisselen elkaar. Marktparticipanten in de AEX zullen daarom voor zichzelf een goed beeld moeten zien te vormen welke trendmatige beweging bespeeld kan of moet worden. Tussen beleggen en traden zit een wereld van verschil. In de afgelopen twee weken beweegt de AEX-index zich volgens de 30-minuten koersgrafiek in een zijwaartse trend tussen ca. AEX 493 en AEX 513. Een uitbraak uit deze tradingrange zou een volgende golfbeweging van ca. 20 indexpunten moeten opleveren. Voor deze uitbraak moet men soms elk halfuur even de actuele koersdata controleren.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker