TA: ‘Uitgebroken recordzoekers’

Het beursgenoteerde Amerikaanse investeringsbedrijf ‘The Blackstone Group’ (BX) geeft op Wall Street dit jaar het goede voorbeeld via een opwaartse koersuitbraak. Ook Walt Disney figureert uitstekend.

The Blackstone Group (BX) vanaf 2012

In het beursjaar 2015 wist de beurskoers van ‘The Blackstone Group’ boven de koerstop van 2007 uit te stijgen (niet zichtbaar). In juni 2015 werd een hoogste notering bereikt bij $ 43,57. Daarna kwam de klad in de goede prestaties en viel het aandeel terug naar $ 22,45 in 2016. De koersgrafiek geeft vorige maand na vier jaar eindelijk weer redenen tot lachende gezichten bij de aandeelhouders van deze investeringsmaatschappij. Op basis van het omklappen van voormalige steun- en weerstandniveaus kan een korte termijn koersdoel worden becijferd rond $ 52. Boven $ 52 ontstaat er ruimte naar ca. $ 55 respectievelijk $ 65. Het koersrisico wordt beperkt geacht tussen $ 40 en $ 43,50.

The Blackstone Group (BX) vanaf 2012

The Walt Disney Company (DIS)  vanaf 2015 + 4/24-weeks gemiddelden

De koersontwikkeling van The Wall Disney Company (DIS) vertoont alle kenmerken van een kaskraker. Na een jarenlange zijwaartse trend tussen $ 120 en $ 90 vond dit jaar een overtuigend krachtige koersuitbraak plaats. Klaarblijkelijk was er genoeg reden voor optimisme, want de beurskoers is niet meer teruggevallen naar het uitbraakniveau, maar direct door gestegen. Het eerste koersdoel rond $ 135 op basis van de zijwaartse trend in de afgelopen 2,5 jaar is reeds gepasseerd en dus richt het vizier zich op het omklappen van de meerjarige tradingrange richting $ 150 -$ 155.

The Walt Disney Company (DIS)  vanaf 2015 + 4/24-weeks gemiddelden

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Zowel daghandelaren, swingtraders als beleggers met oog voor koersgrafieken respecteren de trend totdat het tegendeel wordt aangetoond. Dat wil zeggen, zolang hogere bodems en hogere toppen in de beurskoers in ontwikkeling zijn, mag worden aangenomen dat de opgaande trend zich voortzet.  De stijgende trend in de AEX-index is op uurbasis, dagbasis, weekbasis etc. intact. Boven de stijgende steunlijn langs de bodems van afgelopen maand bevindt zich ook nog de koerstop van juni bij AEX 566,67 die als eerste steunniveau een terugval zou moeten opvangen. De ingezette aanvalspoging op AEX 576,90 (= koerstop uit 2018) blijft ook boven de stijgende steunlijn  vooralsnog intact.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker