TA: ‘Terugtest Unibail Rodamco Westfield voltooid’

De actuele technische condities in de aandelenmarkten geven een reden om rekening te houden met falende terugtestbewegingen in beurskoersen. Twee aandelen vragen om een update.

Unibail Rodamco Westfield vanaf oktober 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Op 10 september dit jaar trok een specifieke opleving in een beurskoers een goede aanleiding om het vastgoedaandeel Unibail Rodamco Westfield op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. De trend was weliswaar dalend, maar er werd desondanks toch een fundament gesignaleerd voor een 7% koersstijging naar een dalende weerstandslijn rond ca. € 135. De beurskoers sloot op die dag op € 126 en blijkt een week geleden intraday een hoogste notering te hebben opgemaakt bij € 134,90. Het dalende (rode) 120-daags gemiddelde acteerde echter als dynamische weerstandslijn en de bovenkant van de dalende trend lokte tegelijkertijd aanbod uit. Een nieuwe dalingsfase dreigt nu ook de decemberbodem van 2018 haar rol van steun lijkt in te wisselen voor nieuwe weerstand.

Biocartis vanaf augustus 2019 op dagbasis

Op dezelfde 10e september dit jaar testte het Belgische aandeel Biocartis haar bodemniveau uit 2016 (= € 6,5890) bij een intraday laagste beursnotering op € 6,50 en een slotkoers op € 6,64. Op 23 september (negen handelsdagen later) sloot Biocartis op € 6,49. Die ene € 0,01 prijsverschil doet nog geen afbreuk aan de veronderstelde meerjarige steun. Dat verandert als de breukmarge groter wordt dan 3% en/of de uitbraak onder de steun langer dan twee aaneengesloten handelsdagen aanhoudt. Op 25 en 26 september werd aan deze validering van uitbraakvoorwaarden voldaan.  De kans is nu groot dat de kopers die verantwoordelijk zijn voor het herstel vanaf het dieptepunt van 2016 de plotselinge papieren koersverliezen willen beperken. De recente opleving zou dus een klassieke terugtest kunnen zijn van het gebroken steunniveau. Dit aandeel zou daarom verder wegzakken.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden + DMI(14)

De recente aanname bij een intraday AEX-stand op 568,53 was op basis van een dalend 120-uurs gemiddelde dat de herstelbeweging tijdelijk zou zijn. Vandaag hielden de bulls hun acties bij een indexstand op 570,77 voor gezien, zo lijkt de terugval onder de subjectief getekende steunlijn ons te willen vertellen. Maar dat is maar hoe je het bekijkt. De Directional Movement Indicator (DMI) schiet bij de beeldvorming te hulp. De stijgende (blauwe) ADX-lijn wijst op situaties waarin een trendmatige beweging van toepassing is, terwijl een dalende hellingshoek wijst op een afnemend momentum. De richting van de trendmatige beweging wordt door groene of rode Directional Indicator bepaald. De bovenliggende lijn geeft een indicatie. Nu de roodgekleurde Directional Movement Indicator boven de blauwe (afvlakkende) ADX-lijn is gestegen, nemen de neerwaartse koersrisico’s in de AEX-index (op uurbasis) weer toe.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker