TA: ‘UnitedHealth Group technisch uitstekend’

Het is vandaag 10 dagen geleden dat op 4 november een technisch gezond aandeel werd geselecteerd om uw aandacht te vestigen. Vandaag komt er nog een beter aandeel voorbij.

Medtronic (MDT)

Begin deze maand sloop Wall Street naar nieuwe recordstanden. Nieuwe hoogtepunten op indexniveau zijn in principe een gezonde ontwikkeling. Om de beursbarometers te verslaan is het van belang om de winnaars op de beurs op het netvlies te krijgen zonder onnodig extra risico’s te lopen. Het aandeel Medtronic was bij een beurskoers rond $ 108 koopwaardig aan de onderkant van het stijgende trendkanaal. En de HealthCare sector maakte aanstalten om beter te presteren dan het marktgemiddelde. Medtronic is met 3,2% sterker gestegen dan de Dow Jones Index (+2,4%), de Nasdaq index (+1,9%) of S&P 500 index (+1,7%). Alleen presteert het aandeel UnitedHealth Group (+ 6,8%) al ruim een maand beter dan het aandeel Medtronic.

United Health Group (UNH) + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Afgelopen vrijdag knalde het aandeel UnitedHealth Group overtuigend door de dalende weerstandlijn van de afgelopen 12 maanden. Deze koersuitbraak geschiedde kort na de positieve kruising in de 20/120-daags gemiddelden. Deze positieve kruising en de stijgende relatieve sterktelijn ten opzichte van de S&P 500 index bevestigen een gezonde vraag van beleggers naar dit aandeel. Een fase van outperformance is ingezet en het koersverloop doet een sprint naar ca. $ 300 vermoeden, waarschijnlijk nog voor de jaarwisseling. Een daling naar $ 260 biedt ideale kansen op meer dan 10% koerspotentieel. Hoe dan ook, het technisch plaatje oogt zeer gezond.

AEX vanaf april 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het koersverloop van de AEX-index is stijgend, maar geeft nu wel rond 16:00 uur aanwijzingen van vermoeidheid. Het dagverloop van vrijdag 15 november toont een zgn. ‘hanging man’: de openingskoers (598,06) en slotkoers (598,96) lagen dicht bij elkaar (afstand 0,90 indexpunt), terwijl intraday 595,04 werd gesignaleerd (= verschil van iets meer dan 3 indexpunten). Het bungelende intraday been van deze 3 indexpunten suggereert een wat penibele situatie. Een bevestiging is vaak nodig om de boodschap van specifieke candlestickpatronen te bevestigen. Bij de opmaak van dit rapport krijgt de verkoopdruk de overhand. Zo dicht bij het plafond (zie stijgende weerstandlijn) is de ‘hanging man’ toch een beetje luguber.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker