TA van Edward Loef – ADYEN rekent af

Risicobeheersing wordt in 2021 mogelijk nog belangrijker dan in 2020. Het plannen van aan- en verkoopmomenten is het enige dat u zelf beheerst.

ADYEN vanaf 2020 + relatieve sterkte index

Op 30 december 2020 werd aandacht gevraagd voor de verkoopargumenten van aandelenbezit. Belangrijk is het tijdbesef. Het aandeel Adyen bereikte eind december de bovenkant van haar stijgende trendkanaal. De relatieve sterkte index fors overgekocht op dagbasis en toonde een lagere top tijdens de laatste rally. Daardoor kwam het veronderstelde tijdstip van winstnemingen bij een beurskoers dichterbij. De beurskoers begint dit nieuwe beursjaar met forse verkoopdruk. Het stijgende trendkanaal van afgelopen jaar blijft boven ca. € 1700 intact. Tussen € 1650 en € 1700 komt het tijdstip dichterbij om uit te kijken naar een koopmoment.

ALFEN vanaf 2020

Wie op zoek is naar slimme oplossingen om laag te kopen en hoog te kopen die verbindt de hogere bodems met elkaar in de koersgrafiek en trekt evenwijdig een trendlijn langs de koerstoppen. Deze benadering is helaas niet 100% waterdicht voor wat betreft betrouwbaarheid. Daarom is een kritische blik bij een beurskoers nabij de trendlijn raadzaam. Om ca. 16.25 uur blijkt de dagcandle van het aandeel Alfen NV een zgn. ‘engulfing bear’-patroon. De hogere openingskoers boven de slotkoers van gisteren maakt plaats voor een (intraday) lagere notering onder de openingskoers van gisteren. Dat betekent dat winstnemingen vandaag waarschijnlijk het begin zijn van een correctiefase naar de onderkant van het stijgende trendkanaal.

West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil future

De olieprijs zit sinds begin november vorig jaar weer in de lift. Opvallend detail: de stijgende steunlijn en de stijgende weerstandlijn verlopen keurig evenwijdig aan elkaar. Gisteren stegen de olieprijzen met bijna 5% dankzij een akkoord tussen olieproducerende landen om via minder aanbod de olieprijs op te krikken. Opwaartse uitbraken binnen een stijgend trendkanaal duiden op een hervatting van de stijgende trend. De bovenkant van het stijgende trendkanaal rond $ 55 geldt als voorlopig koersdoel voor het WTI-oliecontract. Dit koersdoel blijft geldig boven de recente bodem rond $ 47,50.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×