TA van Edward Loef – AEX positief, neutraal of negatief in Q4?

Het derde kwartaal wordt vandaag afgerond. Het aandeel NOVACYT (notering Euronext Parijs) trekt niet alleen vanwege de koersperformance dit jaar de aandacht.

NOVACYT (ALNOV) in 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Novacyt trok in het LYNX kennisportaal op 27 februari dit jaar bijzondere aandacht. Dit was het gevolg van een zeer imposante koersspurt van ca. $ 0,20 naar $ 2,675. De beurskoers profiteerde van de uitbraak van het coronavirus. Gisteren (29 september 2020) werd tijdens de handelsuren een nieuw hoogtepunt bereikt boven de koerstop van april dit jaar. De uitbraakpoging faalde want Novacyt viel terug onder deze koerstop en onder de openingskoers. De stijging ging vergezeld met een opwaartse ‘gap’ (= koersgat). Dit kan duiden op een laatste koopinspanning waarna vervolgens een dubbele top resteert. Dan wordt het aantrekkelijk om een extreme koerswinst te incasseren.

ENPAHSE ENERGY (ENPH) op uur-basis

Bij een beursnotering rond $ 72, werd op 15 september de kans op een koersstijging in het aandeel Enphase Energy hoog beoordeeld. Na twee weken staat de beurskoers 10% hoger. Hogere niveaus zijn mogelijk, echter tussen $ 74,70 en $ 73,90 is halverwege de rally een gat in de koersgrafiek op uur-basis zichtbaar. Er tekent zich ook een stijgend wigpatroon af. Koersgaten worden meestal naderhand weer opgevuld met koersnoteringen. Met een beetje geduld ontstaat er in de komende dagen of weken een nieuwe kans voor een grotere sprong voorwaarts. Het gebeurt immers wel vaker dat na een uitbraak uit een continuatiedriehoek, de beurskoers tijdelijk terugvalt.

AEX-index vanaf 2016

Over een week is het drie jaar geleden dat het gezaghebbende zakenblad ‘The Economist’ op de voorpagina een melding maakte over te hoog geachte waarderingen. De AEX-index noteerde op dat moment een indexstand van rond de 540. Eind september 2018 sloot de AEX-index op 549,62 terwijl eind augustus vorig jaar, de AEX-index een bodem bereikte met een laagste slotstand op 534,84. Terugblikkend zijn de koersuitslagen in de AEX-index sinds de publicatie van The Economist boven 550 en onder 540, toegenomen in omvang en in snelheid. Het vierde kwartaal van 2017 verliep prima, het vierde kwartaal van 2018 bleek dramatisch, en het vierde kwartaal vorig jaar was weer top. Wordt het vierde kwartaal van 2020 daarom weer een flop?

LYNX Masterclass met Edward Loef

 

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker